Lois, Eline en Willem in Villa Pardoes.
Lois, Eline en Willem in Villa Pardoes. Jan Peeters

BS TaLente en Gastelse Dorpskwis samen in actie

OUD GASTEL - Op BS TaLente wordt elk jaar een actie voor een goed doel gehouden. Op deze manier willen ze de kinderen meegeven wat maatschappelijke betrokkenheid is en dat je samen voor elkaar veel kunt betekenen en bereiken. Omdat de school deel uitmaakt van de Gastelse gemeenschap, wordt dit jaar aangesloten bij de Gastelse Dorpskwis, een initiatief van Gastels Belang en Kiwanis Roosendaal. Gezamenlijk doel is Villa Pardoes, wat weer aansluit bij de belevingswereld van de kinderen.

Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig, mogelijk levensbedreigend zieke kinderen. Samen met hun ouders, broertjes en zusjes beleven zij hier een week lang gratis een vakantie. Villa Pardoes richt zich op zieke kinderen uit Nederland in de leeftijdscategorie van 4 tot 12 jaar oud. Op 7 mei hebben de kinderen op school een voorlichting gekregen door Ad Galiart, vrijwilliger van Villa Pardoes. In de Meivakantie zijn 3 kinderen (Loïs, Eline en Willem) ook echt naar Villa Pardoes geweest om een video-vlog te maken, welke inmiddels ook gedeeld is met de kinderen van de school. Het is de bedoeling dat de komende weken de kinderen sponsors zoeken voor hun sponsoractie. Als tegenprestatie zullen de kinderen op vrijdag 24 mei een inspanning moeten leveren. Wat deze precies inhoudt wordt nog even geheim gehouden, maar het zal zeker raakvlakken hebben met de Dorpskwis.

Vanaf 7 mei zullen de kinderen sponsorgeld proberen op te halen bij vaders, moeders, opa’s, oma’s, buren, ooms, tantes, enz. Ze komen dan langs met een brief en een sponsorkaart. Daarop kan een bedrag worden ingevuld. Iedereen die meedoet krijgt ook een zegeltje, zodat sponsors niet meerdere keren benaderd worden. Vanzelfsprekend gaat dit geld rechtstreeks naar Villa Pardoes. Het bedrag wordt op vrijdag 24 mei overhandigd aan (ook dit wordt even geheim houden).[l]