Hoevense Polderloop start werving vrijwilligers

HOEVEN - De 38e Hoevense Polderloop staat dinsdag 20 augustus weer op de kalender. Deze week gaan de brieven de deur uit naar de Hoevense verenigingen om de werving van de ruim 40 vrijwilligers te starten. "Gelukkig is er volop animo om mee te helpen, de Polderloop leeft in Hoeven."

Het regionale loopfestijn werd in 1982 voor het eerst gehouden, ter gelegenheid van het 700-jarig bestaan van het dorp Hoeven. Het eerste jaar deden 50 lopers mee, een mooie start. De organiserende KPJ besloot er een traditie van te maken, op de derde dinsdag in augustus. Het deelnemersaantal groeide naar 400 tot 700.
In 2008 nam de Stichting Hoevense Polderloop het stokje over, omdat de Hoevense KPJ een jaar daarvoor was opgehouden te bestaan. Sinds dat jaar leveren de Hoevense verenigingen de vrijwilligers. Ze krijgen daarvoor ook een vergoeding in de verenigingskas gestort.

Inschrijven
Het inschrijven van de lopers is de grootste klus. Ook het bemensen van de posten vergt veel vrijwilligers. Daarnaast natuurlijk het uitreiken van de vaantjes, de appels, de ranja. Het is een gezellige avond. Als je er bij wil zijn, meld je dan via je vereniging aan op info@hoevensepolderloop.nl. [l]