Voorleesuutje in bibliotheek.
Voorleesuutje in bibliotheek. Foto:

AGENDA

Vrijdag 10 mei

Bo's Voorleesuurtje

16:00 | Bibliotheek VanNu

In de Week van ons Water in Brabant van 10-19 mei hebben we leuke activiteiten, zoals een expositie over klimaatbestendige tuinen, een workshop Tuin van de Toekomst en natuurlijk de voorleesuurtjes! Kom na schooltijd luisteren naar mooie verhalen in de Bibliotheek Oudenbosch. Bo leest voor aan alle kinderen met een luisterend oor! Op vrijdag 10 mei leest Bo voor uit De nieuwe avonturen van Beer en Saartje.

Rondleiding digitale bibliotheek Oudenbosch

18:30 | Bibliotheek VanNu

Welkom in de Digitale Bieb! Geniet overal van e-books en luisterboeken. Wij organiseren een digitale rondleiding in onze digitale bibliotheek. Op vrijdag 10 mei nemen wij je mee en leggen wij je alles uit over inloggen, de online catalogus raadplegen, e-books, Mijn Menu, de LuisterBieb- app, onze Bieb-Wise app en al uw andere (digitale) vragen. Meld je aan, of kom binnen lopen, en laat u wegwijs maken in de mogelijkheden van de digitale bibliotheek.

BIA Drive-In Cinema

21:45 | Breda International Airport

Na het succes van de twee voorgaande jaren, organiseert Breda International Airport (BIA) in samenwerking met Outdoor Cinema dit jaar de 3e editie van de BIA Drive-In Cinema. Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei kunt u midden op de landingsbaan en vanuit uw eigen auto genieten van twee films die zeker de moeite waard zijn! Dit jaar is er op vrijdag 10 mei gekozen voor de Comedy-Classic 'The Blues Brothers' en op zaterdag 11 mei de succesvolle musicalfilm 'La La Land'. Beide dagen aanvang 21.45 uur. Info: www.breda-airport.eu of Michiel van Dijk 0645138843.

Zaterdag 11 mei

Voorleesuurtje Week van ons Water

12:00 | Bibliotheek VanNu

In de ‘Week van Ons Water’ worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? Op zaterdag 11 mei van 11.00 tot 12.00 uur leest Simone Linders, voorleeskampioen Gemeente Halderberge, voor uit De nieuwe avonturen van Beer en Staartje in de bibliotheek Oudenbosch. Kom ook! Toegang is gratis!

Woensdag 15 mei

Tuin van de toekomst

15:00 | Bibliotheek VanNu

Voor kinderen op woensdag 15 mei van 15.00-17.00u Workshop Steentje eruit, Zaadje erin door Charlotte Maas. Knutselworkshop waarbij kinderen milieubewust bezig zijn met het belang van waterhoudende tuinen door “minder steentjes in de tuin, maar meer zaadjes of plantjes te zetten”. Kinderen leren papier scheppen en zaadjes toevoegen. Deze kaarten kunnen de kinderen zelf gebruiken of opsturen, met als doel dat de zaadjes geplant worden op een plek waar eerst een steen in de tuin was. Het is handig als de kinderen een theedoek van thuis meebrengen, dan kunnen ze de zelfgemaakte kaart thuis verder laten drogen. Deze workshop is gratis. Graag vooraf aanmelden bij a.brouwers@bibliotheekvannu.nl of oudenbosch@bibliotheekvannu.nl . Wees er op tijd bij, want vol is vol!

Rondleiding digitale bibliotheek Oudenbosch.