Roos Englebert sluit in stijl het Frijters zwemloop circuit af met overwinning in Hulst

OUD GASTEL - Zaterdag 11 mei stond de laatste wedstrijd van het Frijters zwemloop circuit op het programma. Deze wedstrijd werd georganiseerd vanuit zwembad Rynaertland te Hulst en eindigde op de atletiekbaan van de plaatselijke RKH atletiek vereniging. Zoals bij voorgaande wedstrijden ook hier in Hulst een groot aantal deelnemers en wederom een soort van Nederland-Belgiƫ.

Voor Roos Englebert uit Oud Gastel was het zaak om haar eerste plaats in het klassement vast te houden welke zij vanaf de eerste wedstrijd bezette.

Als jeugdmeisje neemt zij steeds deel aan de 500 meter zwemmen en 5 km lopen. Op de startlijst stond ook de 22 jarige Eline Desaunois uit Sint-Niklaas, de winnares van de zwemloop in Breda. Roos was uit op een sportieve revanche. Samen in dezelfde baan ingedeeld bij het zwemonderdeel was voor Roos een aangename bijkomstigheid, hierdoor kon ze exact volgen wat de voorsprong was tijdens dit eerste onderdeel. Na een voor Roos rustige start bleek al direct dat Eline niet kon volgen en Roos deed er een schepje bovenop om een voorsprong op te bouwen van meer dan 75 meter, wat een achterstand van een kleine minuut betekende voor haar grootste concurrente. Na 6.20 min. tikte Roos aan en een snelle wissel werd vervolgd door een uitstekende 5 km. lopen. Na 28.26 min. finishte Roos als eerste dame en 4e in het totale deelnemersveld. Eline werd tweede in 29.53 min. en als 3e eindigde Camille Roman uit Aalter in 31.14 min.

Door deze overwinning was ook de eindoverwinning in het klassement een feit, met het maximaal aantal punten van 2000 ( iedere overwinning leverde 500 punten op ). Van de zes wedstrijden telde de beste vier, Roos boekte er dus vier, werd eenmaal tweede en eenmaal derde.

Tweede in het eindklassement werd Chantal Koole uit Zoutelande en derde Marie-Louise Smagge uit Tilburg.

Roos richt zich nu weer volledig op het zwemmen en zal de komende weekenden de regionale zwemkampioenschappen afwerken in het Pieter van den Hoogenband stadion te Eindhoven. [l]