Nipt verlies vv Hoeven

HOEVEN - Het was een van de drie belangrijkste wedstrijden voor Hoeven 1. Uit naar Sarto, een directe concurrent. Op een klein en hobbelig veld, gelegen in de bossen aan de zuidkant van Tilburg moest Hoeven een goed resultaat wegzetten. Het werd moeilijk voor onze jongens, ook vanwege een gehavend elftal. De competitie breekt op zeker als je een smalle selectie hebt. Sarto met 1700 leden hebben iets meer mogelijkheden.

De Tilburgers gingen fel van start en waren naar een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk. Met name met de corners en voorzetten vanaf de flanken had Hoeven het moeilijk. In de 21ste minuut schoot de spits van Sarto voor een leeg doel naast. Maar 2 minuten later lag de bal wel in het netje. De bal hobbelde als het ware in de goal. Een voorzet vanaf rechts werd weggekopt, de Sarto-speler raakte de bal maar half maar wel genoeg voor een goal. Het laatste kwartier van de 1ste helft gaf Hoeven wat meer tegenstand. Cyrill van der Veen zocht de goal even als Jim Franssen die nog door Cyrill met een steekpass bijna vrij voor de keeper werd gezet. Na rust volop inzet van Hoeven. Dat bepaalde ook het spelbeeld. Hoeven was meer op de helft van Sarto maar het lukte niet echt gevaarlijk te worden. Invaller Thomas van den Broek kreeg nog een mooie kop kans, maar de kopbal was te zacht. Robert nam een mooie vrije trap, de keeper stopte deze. Cyrill kreeg de kans om te scoren maar het schot werd gepareerd. Hoeven bleef druk uitoefenen maar onvoldoende om de aansluiting te krijgen. Met 1-0 blies de scheids af. Nu nog 2 wedstrijden. Alles blijft mogelijk. We zijn nog in de race en hebben het in eigen hand. Twee finales. Zondag thuis tegen Rijen, dat moet winst worden.

Hoeven 2 boekte een knappe overwinning op JEKA en kan zich nog steeds veilig spelen in de laatste 2 wedstrijden.

Dus volop spanning in beide competities. Supporters kom zondag Hoeven aanmoedigen.