Sportieve verbroedering van boulers

OUDENBOSCH - De Oudenbossche Boulers onderhoudt al jarenlang een sportieve verbroedering met de petanguevereniging uit Putte regio Mechelen. Zaterdag 21 maart was het onze beurt om hen gastvrij te ontvangen en een gezellige speeldag te bezorgen. En of dat is gelukt!

De weersvooruitzichten waren wat somber maar bij stralend weer stopte om 11.00 uur een volle bus met enthousiaste spelers en aanhang. Een gevarieerd gezelschap met ook jeugdige spelers. Omdat deze verbroedering al meer dan 30 jaar bestaat waren alle leeftijden vertegenwoordigd. Vier generaties! Na een hartelijke ontvangst met koffie, broodjes en natuurlijk lekkere koeken werden de teams ingedeeld. Nederland-België. En wat kunnen ze boulen.
Zodra de jongsten kunnen lopen krijgen ze een paar boultjes, kijken hoe papa het doet en gooien maar. Vermakelijk om te zien. Tussendoor opwarmen met heerlijke soep. Daarna weer 2 partijen spelen in een andere samenstelling. De tijd vloog voorbij. De dag werd afgesloten met een uitgebreid buffet, klaargemaakt door vrijwilligers van D.O.B.
Na de prijsuitreiking de belofte dat wij volgend jaar naar Putte komen, veel gezoen, want dat doen ze graag, vertrok de bus omstreeks 21.00 uur weer richting België. Het was een gezellige, geslaagde dag.

Uitslagen
De uitslagen waren als volgt: voor Putte: 1 Sven, 5 Robert, 6 André. Voor D.O.B.: 2 Jan, 3 Hans, 4 Johan
Uitslagen tweede dag van de zomercompetitie: Het team van Truus, Adrie, Johan en Bert speelde deze keer 3-3. Het team AnneMarie, Veerle, Alice en Johan 1-5, net als de eerste keer maar wel met meer behaalde punten. Er zit dus vooruitgang in.
Foto’s op de vernieuwde website: www.petanque-dob.com [l]