49e Avondvierdaagse in Oud Gastel

OUD GASTEL – De vierde activiteit van ‘t Veerke staat al weer voor de deur. De 49e editie van de Avondvierdaagse is van 20 tot en met 23 mei in en rondom Oud Gastel. Wandelaars hebben weer de keuze uit drie afstanden: 5, 10 of 15 kilometer dagelijks.

Start- en finishlocatie zijn net als vorig jaar bij de hoofdingang van de brede school Futura. Daar vertrekken de deelnemers ook op donderdag 23 mei de laatste avond, we eindigen dan echter bij ’t Veerhuis. Dat alles heeft te maken met de stemlokalen, die nodig zijn voor de Europese verkeizingen. De starttijden zijn als volgt. De vijf kilometer dagelijks om 18.30 uur, de 10 en 15 kilometer steeds om 18.15 uur. Maak dat u er op tijd bent, zodat we steeds als groep kunnen starten.

Net als vorig jaar is de inschrijving vooraf via onze website, betaling loopt via automatische incasso. Tot en met 17 mei kan worden vooringeschreven. Inschrijving op maandagavond is niet meer mogelijk.

Startkaart
Bij de inschrijftafel is de eerste avond de persoonlijke startkaart op te halen, die iedereen vier avonden bij zich draagt. Als bewijs van deelname wordt steeds bij start en finish het startnummer genoteerd. Donderdag 23 mei is de bloemenparade en de medaille uitreiking. We vertrekken dus bij Futura, maken een ronde en komen terug bij Futura alwaar de medailles worden uitgereikt, startnummer/keycord worden ingeleverd en het défilé begint.

Vervolgens - en dat zal rond 19.50 uur zijn - gaat het onder muziek van Gastels Fanfare vanaf Futura langs de straat achter ’t Veerhuis naar Hagelkruis, Beemd, Hil en via de Cheltenhamstraat komen de wandelaars dan bij ’t Veerhuis aan. Daar sluiten wandelaars, fanfare en organisatie feestelijk de 49e Vierdaagse af met een drankje en gezellig samenzijn.
Voor volgend jaar de gouden editie worden gedurende deze vierdaagse ideeën verzameld. [l]