AGENDA

Woensdag 15 mei

Tuin van de toekomst

15:00 | Bibliotheek VanNu

Voor kinderen op woensdag 15 mei van 15.00- 17.00u Workshop Steentje eruit, Zaadje erin door Charlotte Maas. Knutselworkshop waarbij kinderen milieubewust bezig zijn met het belang van waterhoudende tuinen door “minder steentjes in de tuin, maar meer zaadjes of plantjes te zetten”. Kinderen leren papier scheppen en zaadjes toevoegen. Deze kaarten kunnen de kinderen zelf gebruiken of opsturen, met als doel dat de zaadjes geplant worden op een plek waar eerst een steen in de tuin was. Het is handig als de kinderen een theedoek van thuis meebrengen, dan kunnen ze de zelfgemaakte kaart thuis verder laten drogen. Deze workshop is gratis. Graag vooraf aanmelden bij a.brouwers@bibliotheekvannu.nl of oudenbosch@bibliotheekvannu.nl. Wees er op tijd bij, want vol is vol!

Lezing KNVWS

20:00 | Sterrenwacht Tivoli

Woensdag 15 mei geeft een van de leden van de Koninklijke Vereniging voor Weer en Sterrenkunde, afd. West-Brabant, een lezing met als onderwerp 'Aardrotaie en aardrevolutie liggen aan de basis van de klimaatveranderingen'. In de bibliotheek van Sterrenwacht Tivoli aan het Jezuïtenplein 33 te Oudenbosch, start om 20.00 uur, voor leden gratis toegankelijk. Men kan zich ook aanmelden via info@knvws-west-brabant.nl

Donderdag 16 mei

Bingo

13:30 | 't Tapperijke

De Zonnebloem Hoeven heeft op donderdag 16 mei haar bingomiddag in de zaal van 't Tapperijke. De middag begint om 13.30 uur.

Zaterdag 18 mei

Voorleesuurtje Willem Lengers in Oudenbosch

11:00 | Bibliotheek VanNu

In de ‘Week van Ons Water’ worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? Op zaterdag 18 mei van 11.00 tot 12.00 uur leest Willem Lengers, Kinderburgemeester Halderberge, voor uit De nieuwe avonturen van Beer en Staartje in de bibliotheek Oudenbosch. Toegang is gratis!

Bingo Wijkvereniging Pagnevaart Oost

19:30 | De Bukehof

Zaterdag 18 mei bingo in de aula van basisschool de Bukehof Olmenstraat 1 te Oudenbosch. Iedereen (leden van wijkvereniging pagnevaart Oost, donateurs en andere belangstellenden) is welkom. De deuren gaan om 19.30 open. Voor meer info: www.wijkverenigingpagnevaartoost.nl

Dansavond

20:15 | Dorpshuis het Kompas

Zin in een avondje gezellig gaan dansen? Dat kan zaterdag 18 mei in Dorpshuis Het Kompas in Hoeven. Alle soorten dansen staan op het programma. Let op: geen country. De avond begint om 20.15 uur.

Zondag 19 mei

Concert De Essener Muzikanten

14:00 | Café Eeterij Stroop

Zondag 19 mei spelen de 'Essener Muzikanten' in 'Café Eeterij Stroop', Pastoor van Breugelstraat 23 te Bosschenhoofd. Dit optreden zal aanvangen om 14.00 uur en zal duren tot ongeveer 16.30 uur. Hierbij nodigen wij iedereen uit die een middag wil genieten van de Bohmische en Moravische muziek. De entree is gratis.