Laten we wat meer naar elkaar omkijken

HALDERBERGE - Hallo mijnheer, goede morgen, kunt u vinden wat u zoekt? Ik zie u de laatste tijd steeds meer in deze winkel. Ook goedemorgen, nou ik weet eigenlijk niet wat ik zoek. Ik kijk maar wat.

Nou, er is anders genoeg te kiezen.

Ja maar daar ligt het probleem niet. Mijn vrouw is 4 maanden geleden overleden. Ik ben nu alleen maar ik kan helemaal niet koken. Het eten dat ik probeer klaar te maken smaakt ook helemaal niet. De kinderen zeggen dat ik beter voor me zelf moet zorgen. Nu ben ik ook al vele kilo’s afgevallen en ik ben soms duizelig. Maar nogmaals het eten smaakt me niet. Ik eet altijd maar een bordje pap.

Ik weet toevallig dat er hier in ons dorp voor 55+ ers dagelijks een warme maaltijd gekookt wordt. U kunt daar met andere leeftijdgenoten aanschuiven. En u weet ook wel dat wanneer je met andere leeftijdgenoten aan tafel zit het eten veel lekkerder smaakt dan wanneer je voor jezelf een potje maakt of iets opwarmt. Misschien is dit wel iets voor u.

Tegelijkertijd leert u daar ook wat andere mensen kennen die met hetzelfde probleem geworsteld hebben. U moet er maar eens over nadenken.

Ik geef u mijn adres en telefoonnummer. Bel mij maar gerust eens op dan komen we vast samen tot een oplossing. U kunt natuurlijk ook bij het gemeentehuis informeren. Daar weten zij er ook wel van.

O, ik vind dit zo’n geweldige ontmoeting. Ik zou u wel een kus willen geven maar dat doe ik natuurlijk niet.

Ik ga het met mijn kinderen bespreken en dan bel ik u.

Nogmaals bedankt. [l]