Imke en Isa Joan. FOTO CAROLINE VAN LEEST
Imke en Isa Joan. FOTO CAROLINE VAN LEEST Caroline van Leest

Weer succes voor Vlug en Lenig

OUDENBOSCH - Zondag 7 april heeft Bente haar toestelfinales geturnd in de categorie pupil 2 N3. Dit is een landelijk niveau waar het niveau erg hoog ligt.

Bente had zich knap weten te plaatsen voor de onderdelen vloer en brug. Ze begon op vloer waar ze helaas wat kleine foutjes maakte. Gelukkig had ze nog een toestel om zich te herpakken. Door de extra trainingen die ze gevolgd had bij haar oude club naar aanloop van deze wedstrijd heeft ze nog een bonus element kunnen turnen, namelijk streksalto af. Bente turnde een prachtige brugoefening en eindigde met een 12,9 op een 4e plaats. Knap gedaan Bente, wij zijn trots op je!

Regiofinale turnen

Tijdens de regiofinale turnen op 12 april kwamen namens Vlug en Lenig een tweetal turnsters in actie. Zij hadden zich beide via een tweetal kwalificatiewedstrijden hiervoor geplaatst.

Isa Joan Schmitt turnt in de categorie pupil 1 D2. Op de valreep hersteld van een blessure begon ze aan haar wedstrijd! Met hard werken, een keurige vormspanning en met zware tegenstand behaalde Isa Joan een 11de plaats met een score van 51.250 punten! Isa Joan wist zich hiermee net te plaatsen voor de districtsfinale van 2019!

Imke Bolijn kwam later deze dag in actie in de categorie Jeugd 1 D2. Imke is al het hele seizoen in vorm en dat liet ze ook weer zien tijdens de wedstrijd! Met een prachtige sprong eindigde ze de wedstrijd als 10e. Imke behaalde een score van 50.175 punten. Ook Imke mag door naar de districtsfinale 2019! Een topresultaat voor Vlug en Lenig Oud Gastel!

Zaterdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei had Rosalie Beijerink haar regiofinale. Ze begon haar wedstrijd op de brug, met een super mooie oefening haalde zij het hoogste punt op de brug uit haar niveau, namelijk een 14.250.

Na de brug kwam de balk aan bod. Na wat kleine wiebels maar zonder val behaalde zij een 11.650.

Hierna kwam de vloer, wat een van haar beste toestellen is. Met een hele nette oefening behaalde zij een 12.800. De sprong is een van haar minste toestellen, maar ze heeft 2 mooie sprongen laten zien.

Rosalie heeft een hele goede wedstrijd geturnd en heeft zich heel knap geplaatst voor de districtsfinale!

Deze districtsfinale vindt plaats op 15 juni. Hieraan doen alleen de beste turnsters van Limburg, Noord Brabant en Zeeland mee. Wij wensen Isa Joan, Imke en Rosalie dan ook heel veel succes![l]