Prachtig weekend voor vv Hoeven

HOEVEN - Hoeven 5 werd zondag officieus kampioen. Ze vierde alvast hun kampioenschap. Feest was er ook voor Hoeven 2 dat zich veilig speelde door met 3-1 te winnen van MOC’17.Hoeven 1 kreeg Rijen op bezoek.

Hoeven startte voorzichtig en kwam moeilijk op gang. Rijen had meer balbezit. In de 15de minuut resulteerde dat een kopbal die net over ging. Even later maakte Rijen met een schuiver vanaf rechts de 1-0. Dat was even schrikken en slikken. Het duurde wel even voor Hoeven wat meer grip op het spel kreeg maar de alom bekende inzet compenseerde veel. Het was Stijn Kerstens die het ijs brak. Hij scoorde op voortreffelijke wijze de gelijkmaker Zijn schot vanaf links met zijn rechter belande in de bovenhoek. In de 40ste minuut gaf Niels Buijs een voorzet af op Jim Franssen die rakelings naast kopte. Even later was het weer raak een aanval via Rick Braspenning en Jim kwam voor de linker van Robert Frerichs. Robert speelde zich vrij in de zestien en schoort de bal met zijn sterke linker diagonaal in de benedenhoek. Na rust een hardwerkend collectief dat op zoek was naar de 3-1. Robert nam een vrije trap vanaf 30 meter. De keeper van Rijen kon nog net de bal uit de kruising tikken. In de 69ste minuut was het wel raak voor Hoeven. Maarten van Overveld knalde de bal op de keeper, maar kon de bal niet klemvast houden. Cyrill van der Veen was ingevallen en was er als de kippen bij om de bal in te tikken.(3-1). Hoeven voetbalde gecontroleerd uit. Ze deden goede zaken want alle concurrenten verloren punten. Nog een wedstrijd, nog een finale. Uit naar Waalwijk. Ook die moeten we winnen. Met de inzet van vandaag moet dat lukken.