Hoevense Polderloop start opnieuw met voorinschrijving

HOEVEN - Voor de 38e Hoevense Polderloop die op dinsdag 20 augustus op de kalender staat kan vanaf 20 juni worden ingeschreven via de website. Het is voor het eerst sinds jaren dat voorinschrijven bij de populaire Polderloop mogelijk is. "Maar we hebben in het verleden ook met voorinschrijving gewerkt."

Woordvoerder Arnold Augustijn legt uit dat de Polderlopers in de beginjaren in het clubhuis van de organiserende KPJ op lijsten kon voorintekenen. "Maar toen clubhuis De Prins van Auvergne ïn 1995 de deuren sloot, zijn we ook met de voorinschrijving gestopt. De nieuwe werkgroep heeft nu het plan opgevat om de voorinschrijving weer mogelijk te maken".

De woordvoerder geeft 3 redenen. De meeste lopers vinden het prettig om vooraf in te schrijven, zodat ze aan de start alleen nog maar hun rugnummer op hoeven halen. Bovendien geeft het groepen de kans om gezamenlijk in te schrijven. De werkgroep denkt daarbij aan scholen die mee willen doen aan de vernieuwde Kids Run.

Meer scholen en bedrijven

Daarnaast zijn er ook bedrijven die vooraf als groep willen aanmelden. Het geeft ze ook de kans om uitgebreider voor te bereiden. Tenslotte ziet de organisatie het ook als ontlasting van de inschrijfdames. "De aantallen lopers nemen de laatste jaren weer toe, dus voorinschrijving neemt de druk bij de start wat weg."

De voorinschrijving voor de Hoevense Polderloop start op donderdag 20 juni via de website www.hoevensepolderloop.nl. [l]