NK handboogschieten Cadetten 25m1p

OUDENBOSCH - Afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap 25m1p voor Cadetten en Junioren verschoten op de banen van de Zwartmikkers in Middelbeers. Twee leden van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch deden mee in de klasse Cadetten 1e klasse, 15-16 jaar.

Als 3e geplaatst begon Robert Rommens aan het kampioenschap. Niels Elst had zich als 12e geplaatst. Beide handboogschutters zijn 16 jaar. Het kampioenschap bestaat na 5 proefpijlen uit 2 x 25 tellende schoten, in het 1 pijl systeem op een afstand van 25 meter. Maximaal zijn er 500 punten te behalen.

Robert kwam in de eerste helft tot een scoren van 208 punten, een gedeeld 6e plaats. Niels bleef wat achter met 180 punten, een 12e plaats in de tussenstand. Bij beide wilde het niet echt lopen. De tweede 25 schot lagen de Halderbergse deelnemers heel dicht bij elkaar. Robert 199 punten en Niels 197 punten. Met een totaalscore van 407 punten eindigde Robert op een 8e plaats. Niels won 1 plaatsje en eindigde met een totaalscore van 377 punten op een 11e plaats. Eén plaatsje hoger dan zijn plaatsing. Op landelijk niveau is het voor beide schutters toch een mooie prestatie, al hadden ze op een hogere score gehoopt.

Wat als Robert de vorm van het Rayon Kampioenschap voor teams had meegenomen naar deze wedstrijd. 7 dagen geleden had hij een score van 231 en 235 punten. Met die score was hij nu Nederlands Kampioen geweest. De Nederlands Kampioen had namelijk een score van 2 x 230 punten.

Maar ‘wat als......’ telt ook niet in de handboogsport. In een volgend kampioenschap zullen ze er weer staan en er alles aan doen om dan wel hun zo gewenste score op de borden te zetten.

Aanstaand weekend zijn de volwassen leden van Concordia Florebith aan de beurt om hun Nederlands- en Bonds Kampioenschap 25m1p te schieten. [l]