Maureen Jeltema van Traverse en vrijwilligster Nelly Hagendoorn met de cheque van € 5.000,00.
Maureen Jeltema van Traverse en vrijwilligster Nelly Hagendoorn met de cheque van € 5.000,00.

Kiwanisclub doneert 5000 euro aan taalproject

HALDERBERGE - In de regio West-Brabant wordt het taalonderwijs aan kinderen wanneer het op school niet gaat of wegens andere omstandigheden er taal belemmerende factoren zijn verzorg door Wij zijn Traverse. Deze brede organisatie voor maatschappelijk welzijn is werkzaam in de regio West-Brabant.

Het project staat bekend onder de naam Voorlees Express en wordt vanuit Traverse gecoördineerd en aangestuurd door twee beroepskrachten. In iedere gemeente waarin men werkt zijn er vele vrijwilligers. In de gehele regio zo’n 130 vrijwilligers. De toelevering van de gezinnen verloopt via de basisscholen, consultatiebureaus, jeugdzorg, vluchtelingenwerk enz. Een strenge voorwaarde voor deelname is dat de ouders hun volledige medewerking geven. Het gaat niet alleen om lezen maar veel breder om va taal op een goede manier te communiceren. Het gaat niet alleen om lezen. Het boek is uitgangspunt maar daarnaast kan allerlei spelmateriaal worden gebruikt zoals memory spel.
Volgens Maureen Jeltema van Wij zijn Traverse is de Voorlees Express zeer gelukkig met deze donatie en zal met name worden gebruikt voor aankoop van spelmaterialen. [l]