Rob Kraus en Niels Mouwen winnen finale Tafeltennis Toernooi

OUDENBOSCH - Op dinsdag 14 mei is de volledige finale getafeltennist in de Financial Shop Hypotheken finalegroep (C). Elk van de drie finale poules bestond oorspronkelijk uit vier teams, maar in elke poule ontbrak één team. Vandaar dat in elke poule drie teams een onderlinge strijd mochten uitvechten.

In de strijd om de top 3 plaatsen was het tot en met de laatste partij ongemeen spannend. Het had zomaar kunnen uitdraaien op een eindstand met voor elk team vijf winstpartijen. Zover kwam het net niet. The Travel Boys Rob Kraus en invaller Niels Mouwen eindigden met 6 punten op plaats 1, gevolgd door De Wouwenaren Rene Schijven en Adrie Raaymakers met 5 punten en Buurman & Buurman Arthur Ackema met 4 punten. Een dik applaus voor alle spelers: zij lieten in een sportieve sfeer mooie staaltjes tafeltennis zien.
In de strijd om de plaatsen 5-6-7 was het resultaat van Tornado 2 met Ton Reurling en invaller Marc Bulthé op wedstrijdformulier een beetje matig (slechts 1 punt), maar in werkelijkheid deden ze maar weinig onder voor de tegenstanders Mixed (Veerle Renier en Frank Konings) en Wilskracht (Ad Roverts en Rob van der Valk).
Deze twee ODT-teams waren bijzonder aan elkaar gewaagd. Rob en Ad pakten acht keer de winst tegen Veerle en Frank zes keer.
Plaats 9, 10 en 11 dat was de inzet van de strijd tussen De Kappers (Jan van Zundert en Ad Veraart), De Zeeuwse Rakkers (Jeffry van Beek en Youri van Dijken) en Team Ehhh (Wesley Koolen en Rody Hulleman). Opvallend in deze poule was dat 11 van de 12 gespeelde enkelspelen in 2 games beslist werden. De 3 dubbelspelen daarentegen kenden alle drie een derde game. Uiteindelijk eindigden de drie teams nagenoeg met een gelijk puntenaantal. De laatste dubbel tussen De Zeeuwse Rakkers en Team Ehhh eindigde in de derde game met 26-24 in het voordeel van Jeffrey en Youri. Was deze uitslag in het voordeel van Wesley en Rody uitgevallen, dan zouden alle 3 de teams met 5 winstpartijen zijn geëindigd. Rekenwerk dus voor de crew.
De echte uitslag was: 9. de Zeeuwse Rakkers, Jeffry van Beek en Youri van Dijken met 6 punten; 10. De Kappers, Jan van Zundert en Ad Veraart met 5 punten; 11. Team Ehhh, Rody Hulleman en Wesley Koolen met 4 punten.[l]