De vier finalisten 2018-2019 BV de Stroopers. FOTO INEKE BROEREN
De vier finalisten 2018-2019 BV de Stroopers. FOTO INEKE BROEREN Ineke Broeren

Triatlon finale BV de Stroopers

BOSSCHENHOOFD - Het zou een spannende finale avond worden. De vier beste van de onderlinge competitie Triatlon van het seizoen 2018-2019 zijn bekend en gaan vanavond strijden om de eerste plaats.

Door omstandigheden kan René Kools niet meedoen en schuift Hanny Christianen nu door naar de vierde plaats. De vier geselecteerden zijn Danny Hellemons 116,57 punten, Kees van Oers 115,91 punten, Cees Hagens 114,80 punten en Hanny Christianen met 114,70 punten. Door loting gaan van start Kees van Oers en Hanny. Hanny maak geen schijn van kans en Kees speelt uit in 29 beurten en gaat naar de finale. Dan de partij van Cees Hagens en Danny. De spanning is te snijden. Danny moet zich gewonnen geven na 33 beurten, hij komt 6 driebanders te kort. Gestreden wordt door Danny en Hanny voor de derde en de vierde plaats. Beide gaan goed van start maar in de derde beurt maakt Danny een serie van 18 caramboles en Danny gaat als een speer. Na 21 beurten zijn de plaatsen drie en vier bekend.

De finale, de twee C(K)ezen tegen elkaar. Heel erg spannend, doodse stilte bij het publiek. Cees Hagens blijft voorstaan tot aan de 27e beurt, hij moet nog twee driebanders en Kees van Oers moet nog drie libre en drie driebanders. Dan vallen beide stil, pas in 35e beurt komt Kees van Oers en heeft drie beurten nodig om uit te spelen. Cees Hagens moet dan nog steeds twee driebanders. De ballen worden weer opgelegd en Cees Hagens maakt de opstoot. Nog één driebander te gaan en, hij mist.

Kees van Oers triatlonkampioen van BV de Stroopers seizoen 2018-2019. Cees Hagens twee, Danny drie en Hanny vier.
Na een korte vergadering wordt besloten dat in de volgende competitie Libre wordt gespeelt. Rest mij nog te zeggen dat de opkomst van de Stroopers geweldig was. Alle leden waren aanwezig wat zeer gewaardeerd wordt door het bestuur. Allemaal bedankt voor deze geweldige, gezellige maar ook spannende finale avond.[l]