Pardoes met de cheque. FOTO JAN PEETERS
Pardoes met de cheque. FOTO JAN PEETERS Jan Peeters

Sponsoractie bs TaLente voor Villa Pardoes groot succes

OUD GASTEL - Op BS TaLente wordt elk jaar een actie voor een goed doel gehouden. Op deze manier wordt aan de kinderen meegegeven wat maatschappelijke betrokkenheid is en dat je samen voor elkaar veel kunt betekenen en bereiken. Omdat de school deel uitmaakt van de Gastelse gemeenschap, werd dit jaar aangesloten bij 'de Gastelse Dorpskwis', een initiatief van 'Gastels Belang' en 'Kiwanis Roosendaal'.

Gezamenlijk doel is 'Villa Pardoes', wat weer aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. De kinderen van de school waren op zoek gegaan naar sponsors voor deze actie.

Vrijdag was de tegenprestatie van de kinderen in de vorm van een loopspel in de omgeving van de school. Tijdens dit loopspel moesten de kinderen vragen beantwoorden die te maken hebben met Villa Pardoes, de Efteling of de school. Kinderen van groep 8 liepen samen met de kinderen uit groep 1-2. Kinderen van groep 3-4 liepen met elkaar en kinderen van groep 5-6-7.

Na afloop werd het opgehaalde bedrag bekend gemaakt door de TaLente Kinderburgemeester Eline, Remco (stichting Gastels belang), wijkagent Kees en directeur meneer Jan. Een cheque met een ongekend bedrag van maar liefst € 10.548,30 werd door hen aangeboden aan een afvaardiging van Villa Pardoes (Olaf, wie ook heeft meegewerkt aan de vlog vooraf de actie) en de enige echte Pardoes, die met loeiende sirenes door een motoragent werd gebracht. Pardoes had als verrassing nog 16 kaartjes voor de Efteling bij, die verloot worden onder de kinderen. Via dit bericht willen we iedereen bedanken die de sponsoractie heeft ondersteund.