SC Gastel feliciteert haar kampioenen

OUD GASTEL - Sc Gastel MO19-1, Sc Gastel 4, Sc Gastel 6 en SC Gastel JO15- 1, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap in jullie klasse.

SC Gastel 1

Aan het einde van het seizoen zijn de veldcondities vaak slecht, zo ook in Schijf waar het natuurgrasveld snakte naar het einde van het seizoen. Blessures, schorsingen en persoonlijke omstandigheden zorgden ervoor dat SC Gastel met veel mutaties op stap ging. Op het allerlaatste moment sloten nog enkele spelers van SC Gastel 2 aan, die net uit een wedstrijd om lijfsbehoud kwamen. Ook nu weer bracht trainer Johan van Batenburg weer een jeugdspeler, de 17-jarige Jeno Wierikx maakte zijn debuut.

SC Gastel begon sterk op het hobbelige veld. De thuisploeg stond menigmaal verstijfd van schrik en SC Gastel kwam er goed doorheen het eerste half uur. Na 19 minuten was het Mats Hemons-day. Als 5382 minuten in SC Gastel 1 wachtte Mats op zijn eerste doelpunt. Dit was er een om direct in te lijsten. Bart Aarssen na de vrije trap op de rechterkant, Jurgen legde klaar en Mats schoot diagonaal achter de Schijfse keeper, die hooguit het gesuis van de bal gehoord kan hebben. 0-1. SC Gastel was nog een aantal keren gevaarlijk. De kopbal op de lat van Devin Krijnen bracht net niet de nekslag voor Schijf. De thuisploeg daarentegen raakte de lat, miste een vrije trap net buiten het zestienmetergebied en kwam verder een paar keer gevaarlijk door 0-1 dus als ruststand.

De wedstrijd na rust kan met enkele regels afgedaan worden: Binnen 5 minuten wist Schijf 2x het net te vinden van SC Gastel. De omzettingen van de trainer van Schijf in de rust werkte. Het va banque spelen leverde resultaat. Binnen enkele minuten stond de verdediging van SC Gastel tegenover een overmacht van Schijf spelers waarbij zij in de afwerking niet faalden: 2-1.

Schijf wist de zenuwen de rest van de wedstrijd onder controle te houden en had zelfs soms recht op meer. SC Gastel miste daarentegen ook enkele kansen. Kortom een open wedstrijd waar allebei de ploegen het lastig hadden met het harde en hobbelige veld.

Trainer Johan van Batenburg bracht Jeno Wierikx als 17-jarige debuutspeler in het veld, Jeno hield zich keurig staande en genoot met volle teugen van zijn 1e optreden in SC Gastel 1. Eveneens JO-19 speler Bart Bus had zijn eerste debuut in de basis te pakken.

SC Gastel en Schijf scoorden niet meer. Hierdoor en mede door de uitslagen op de andere velden wist Schijf zich te handhaven in de derde klasse. SC Gastel eindigt keurig in de middenmoot.