Tri-training jeugdtriathlon Oud Gastel begint weer

OUD GASTEL - In de aanloop naar de jeugdtriathlon van Oud Gastel houdt 't Veerke drie clinics, trainingen, oefeningen of gewoon op speelse manier kennis maken met de drie onderdelen. Daar wordt woensdag 29 mei al mee begonnen. De clinics zijn bedoeld voor de basisschooljeugd van 3 tot en met 8 jaar. De triathlon op vrijdagavond 21 juni gaat over 125 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 800 meter hardlopen/rennen.

Winnen doet er niet toe, meedoen en plezier hebben staat voorop. De jeugdclinics helpen dat plezier te vergroten en de soms nog ingewikkelde combinatie van drie sporten beter te begrijpen. Daarom krijgen de kinderen van de kenners de nodige tips.
Op woensdag 29 mei begint een zwemtraining in het bad van Blankershove. Neem zwemspullen mee, dan geeft Wouter van Alphen tips en uitleg. Van 18 tot 18.30 uur is dat voor groep 3-5 van 18.30 tot 19.00 voor groep 6-8.
Een week later – 5 juni dus – is het fietsen aan de beurt. Breng de fiets (gewone, race of mountainbike) mee, wederom verzamelen bij zwembad Blankershove en dan met z’n allen van 18.30 tot 19.30 uur. Cliff de Peijper en Gijs Bastiaanse zijn de enthousiaste coaches.
Weer een week later – woensdag 12 juni – geven Bernard en José Heshof en van Jempy van de Veeken looptips voor het laatste onderdeel. Sportkleding en sportschoenen thuis aantrekken is het handigst. Verzamelen bij Blankershove. Alle trainingssessies zijn gratis. Je mag zelfs mee doen als je niet aan de jeugdtriathlon mee doet, maar waarschijnlijk word je tijdens de trainingen vanzelf enthousiast.

Informatie/aanmelden
Meer informatie of aanmelden kunt u vinden op: www.tveerke.nl. Inschrijven bij de jeugdclinics kan natuurlijk ook. De Jeugdtriathlon belooft een spektakelstuk te worden vanaf 18.00 uur vrijdag 21 juni. [l]