Muziek bij de Molen ook dit jaar weer

HOEVEN - Het wordt langzamerhand een traditie. Op de tweede zondag in juni komen, aan de voet van de molen in Hoeven, op uitnodiging van Het Gezelligheidskoor Hoeven, enkele koren en/of muziekgezelschappen bijeen om een muzikaal programma te brengen en om te verbroederen. De koren zingen het Nederlandse lied waarmee zij ook, door het jaar heen, middagen verzorgen bij Woonzorg centra, bij Horecagelegenheden en op onderlinge festivals.

Het Gezelligheidskoor Hoeven, bestaande uit 39 leden organiseert dit evenement. Zes jaar geleden werd dit opgezet ter ere van Monumentendag, een dag waarin o.a in de gemeente Halderberge monumenten in het zonnetje worden gezet. De Korenmolen, daterend uit 1862, is zo'n monument en is eigendom van de fam. van Loon.

Besloten werd elk jaar een muziekmiddag te houden aan de voet van de Molen. Zang, muziek en een bezoek aan de Molen zijn de invulling van deze dag, Muziek aan de Molen is de naam die eraan gegeven werd door het Gezelligheidskoor Hoeven.

15 jarig bestaan

Dit jaar viert het Gezelligheidskoor Hoeven de oprichting van het koor, 15 jaar geleden. De gedachte hierbij was ook ouderen een bijdrage te laten leveren aan het verenigingsleven door middel van zang en vooral door onderlinge gezelligheid in verenigingsverband te beleven. Dat deze opzet goed gelukt is blijkt uit de optredens in Duitsland (3x), de vele verzoeken vanuit diverse Woonzorgcentra, Zorgboerderijen en bij Horecagelegenheden in de verre omtrek.

Programma

Dit jaar vullen de koren: Liesleut uit Etten Leur, zangduo Tjerry en Mariska uit Breda, Het Gezelligheidskoor Hoeven en ook zangeres Nicole met oude volksliedjes de dag.

De molenaar zal bij goed weer vertellen over de werking van de Molen die men ook kan bezoeken.

Voor de kinderen is er een springkussen en voor de toehoorders is er een gezellig terras met een bar en komt er de frietwagen om de inwendige mens tevreden te stellen. Mocht het regenen dan zal alles in de loods plaatsvinden die door de familie van Loon wordt opgesteld.

Deze dag wordt om 12.30 u geopend door wethouder Wierikx van de Gemeente Halderberge door het in werking stellen van de modelmolen aan de entree van het terrein.

Omstreeks 18.30 uur wordt de dag besloten. Entree is gratis en de auto parkeren kan aan de overzijde van het Molenterrein, Sprangweg 42 Hoeven.[l]