De riksja in Halderberge

HALDERBERGE - Nederland is een fietsland. Ons land en de gemeente Halderberge is prima geschikt om lekker te fietsen. Geen noemenswaardige heuvels, mooie fietspadden en een prachtig buitengebied, waar volop te zien is.

Van dorpskern naar dorpskern fietsen om daar op een terrasje een kopje koffie of een koud biertje te drinken. Hoe fijn is het om de zon op je gezicht te voelen schijnen, de wind door je haren en genieten van al het mooie wat Halderberge te bieden heeft

Fietsen is voor iedereen
Fietsen zou voor iedereen moeten zijn, maar voor sommige is dat net een brug te ver.
Voor de groep mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, is er een prachtige oplossing. Een riksja, waar plaats is voor twee mensen. Zij kunnen volop genieten van het fietstochtje, kunnen onderweg mooie plaatsen bezoeken, gesprekken voeren en ervaringen delen. De vrijwillige ‘fietschauffeur’ vervoert de mensen veilig en deelt in de ervaringen van de ‘passagiers’. Een geweldig initiatief wat bruggen bouwt tussen mensen, verbindingen legt en iedereen een prettige tijd bezorgd.

Riksjafan
De Riksja fiets is voor alle mensen die kwetsbaar en/of minder mobiel zijn en wellicht ook weinig buiten komen. Want wat voor veel mensen in Nederland normaal lijkt, is voor sommige niet mogelijk. De Riksja-fiets is uitgerust met elektrische trapondersteuning en de chauffeurs krijgen een training om goed met de Riksja overweg te kunnen. Het gebruik van de Riksja is helemaal gratis! Er zijn geen kosten aan verbonden en groot aantal horecalokaties in Halderberge zijn ‘Riksja fan’, dus daar krijgen je ook nog eens een kopje koffie gratis of tegen een gereduceerd tarief.

En nu een ritje maken!
Dankzij ondersteuning van de gemeente Halderberge en een financiële bijdrage van het Rabobank Cooperatiefonds rijdt er nu ook een Riksja door Halderberge en daar zijn we trots op. En we willen veel kilometers op de teller zetten, veel passagiers een mooie herinnering geven.
Hou je wel van het maken van een fietstochtje, ken je iemand die geniet van het buitenzijn, maar daar nu nog te weinig aan toekomt, of vind je het een sympathiek initiatief. Neem dan eens contact met ons op via Riksja.halderberge@gmail.com of via 0165-313100. [l]