Alpha viert veertig jarig bestaan

OUDENBOSCH - Gymnastiek- en turnvereniging Alpha in Oudenbosch viert dit seizoen haar 40-jarig bestaan. Al 40 jaar vinden en vonden honderden sportievelingen de weg naar de gymzaal. In het begin was dat de gymaal op De Vossenberg en op basisschool De Bukehof. Het toen gemeentelijk gymnastieklokaal kwam er bij en tegenwoordig beheert Alpha dit gymnastieklokaal om daarin met ca 160 leden wekelijks te sporten. Twee leden zijn al lid vanaf de start.

Bij Alpha gymmen kleuters en peuters, basisschoolkinderen (jongens en meisjes), middelbare scholieren en dames. De leiding is in handen van bevoegde trainers. Recreatief sporten heeft altijd voorop gestaan, ook al doet de selectie mee aan regionale turnwedstrijden. Het jubileum wordt officieel gevierd op 22 juni as in de gymaal in de Beukenlaan.


Slot vierkamp
Zaterdag 20 april hebben de meiden van de selectie hun laatste vierkamp wedstrijd van het seizoen geturnd. De aspiranten mochten de spits afbijten en hebben zich kranig geweerd met mooie oefeningen waarbij ze 2e werden die dag. Na vijf wedstrijden betekende het een mooie 3e plek met een grote beker! De junioren mochten hierna aan de bak en lieten stabiele oefeningen zien waarmee ze die dag de 1e plek wisten te behalen en ze na vijf wedstrijden op de 2e plaats eindigden! Goed gedaan dames. Nu oefenen voor de clubkampioenschappen op 16 juni.


Regiowedstrijden toestelfinales
In Prinsenbeek werden de toestelfinales geturnd van de pupil 2 D2, senior G en senior E. Onze meiden hebben super oefeningen gedraaid waarbij ze hebben laten zien dat ze terecht zijn doorgestroomd naar de finale. Zoë en Sophie zijn de dag voor Alpha gestart. Zoë werd op sprong 9e, brug 11e, balk 2e en vloer 6e. Sophie werd 11e op sprong. Lotte mocht hierna aan de slag. Op sprong werd ze 1e, brug 2e, balk 2e en vloer 3e. Iris mocht op de brug haar verbeterde oefening laten zien en haalde een 7e plaats. Erg goed gedaan dames.


Alpha
Bij Alpha kan men terecht voor ouders/peutergym, turnen voor jongens en voor rmeisjes, ook voor middelbare scholieren en damesconditietraining. Alle informatie vindt u terug op alpha-oudenbosch.com