Afbeelding

Positieve ontwikkelingen voortbestaan Kapelconcerten Cultuur Oudenbosch

OUDENBOSCH - Met vertrouwen kan het bestuur van Stichting Cultuur Oudenbosch uitkijken naar de activiteiten voor het vierde seizoen. Ze hebben hard gewerkt aan de bekendheid en waardering voor de serie kapelconcerten, maar nu staan alle seinen op groen. De gemeente, de belastingdienst, de vaste vrienden, de donateurs en de vaste bezoekers dragen Cultuur Oudenbosch een warm hart toe.

Afgelopen week ontving het bestuur de subsidietoekenning van de gemeente, die hen in staat stelt om komend seizoen het Young Talent Orchestra als huisorkest in de serie op te nemen. Daarmee wil Cultuur Oudenbosch ook de musicerende Halderbergse jeugd inspireren. Op zondag 29 maart om 15.00 uur kunt u bij Bovendonk genieten van dit jeugdorkest bestaande uit veelbelovende talentvolle internationale musici. Jongeren hebben onder begeleiding van een betalende volwassenen gratis toegang bij de kapelconcerten.

Net voor het laatste concert van Quirine Viersen kreeg de Stichting Cultuur Oudenbosch de beschikking over een eigen vleugel. Een weldoener uit de gemeente heeft daarmee een forse injectie in de concertserie gegeven. Bij pianoconcerten is de huur van een goede vleugel een aanzienlijke kostenpost, die over het algemeen niet door de kaartverkoop wordt terugverdiend. De aanschaf van de vleugel maakt concerten met piano door vooraanstaande musici nu financieel wel mogelijk.

Een ook de belastingdienst bracht de stichting onlangs goed nieuws door hen te benoemen als Culturele ANBI. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. De Stichting mag zich verheugen op de eerste giften. Ook als Vriend van Cultuur Oudenbosch kunt u hiervan profiteren.

Dit seizoen heeft ook de nauwe samenwerking met Theater de Kring concrete vorm gekregen. De serie klassieke kapelconcerten van Cultuur Oudenbosch wordt nu ook via De Kring aangeboden aan alle liefhebbers van klassieke muziek. De akoestiek en ambiance van de concertserie in Bovendonk krijgt zo ook bekendheid onder de vaste bezoekers van de Kring.

Neem daarnaast de ontroerde gezichten, de emotionele reacties, de bijzondere ontmoetingen van publiek en topmusici en u begrijpt dat Cultuur Oudenbosch met vertrouwen op weg gaat naar het nieuwe seizoen. Het seizoen start met een theatercollege over Schubert door de zeer bekende Brabander Jan-Willem Rozenboom. De stichting verwelkomt de topmusici van de Wiener Kammersymphonie uit Wenen, de Georgisch pianiste Nino Gvetadze en het internationale Erasmus Trio. Heel bijzonder is de combinatie van altviool en gitaar van Duo Macondo voor het nieuwjaarsconcert in Oudenbosch. Ze bieden het jonge talent van het Young Talent Orchestra weer een mooie podium ervaring. En als klap op de vuurpijl komt uit Praag het Zemlinsky Quartet, een van de bekendste strijkkwartetten ter wereld!

Komt u ook weer genieten van prachtige muziek op bijzondere locaties?

Koop nu uw kaarten voor het komende seizoen. Reis niet af naar het Concertgebouw of de Doelen, maar blijf gewoon in Halderberge, waar u gratis voor de deur kunt parkeren, geniet van de bijzonder ambiance en ontmoet na afloop onder het genot van een drankje de musici. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben bij de kapelconcerten gratis toegang onder begeleiding van een betalende volwassene. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroudenbosch.nl. [l]