Stralende dag Muziek bij de Molen

HOEVEN - Volop zon, een vrolijke sfeer, een overvol terrein, dit waren kort gezegd de ingrediënten voor een zeer geslaagde dag met de naam: Muziek bij de Molen. Op het terrein van de familie van Loon, aan de voet van de Molen de Toekomst te Hoeven, organiseerde het Gezelligheidskoor Hoeven een waar muziek feest.

Vrolijke gezichten, de zangkoren Liesleut uit Liesbos, het Gezelligheidskoor Hoeven, zangeres Nicole uit Hoeven en vooral het zangduo Tjerry en Mariska uit Breda, die met hun vrolijke programma de aanwezigen deden genieten, al deze ingrediënten maakten dat er een fijne feestelijke sfeer hing. Ook van een bezoek aan de molen, waar molenaar van Eekelen uitleg gaf over de geschiedenis van dit monument, werd gretig gebruik gemaakt. Stoelen waren er uiteindelijk te kort voor de vele aanwezigen die het terrein vulden en die genoten van zang en muziek, van de zon en gezelligheid. De naam van het organiserend koor werd oprecht eer aan gedaan.

Muziekfeest
Het koor had er dan ook alles aangedaan om, ook in verband met hun 15-jarig bestaan een prima muziekfeest te organiseren. Muziek bij de Molen werd voor de 6e maal gehouden en is ontstaan uit een optreden in het kader van Monumentendag waarbij Molen de Toekomst, uit 1862 stammend, werd toegezongen.
Wethouder Wierikx van Halderberge opende deze dag met lovende woorden aan het adres van het koor en aan de heer en mevrouw van Loon voor het organiseren van een dergelijk evenement in de gemeente. Met het ingang zetten van de modelmolen op het terrein was de dag geopend.
Een springkussen voor de jeugd, een bar voor de ouderen, de Frietwagen voor de inwendige mens én natuurlijk het lekkere zonnetje en voornamelijk de gezellige muziek, maakten mede deze dag tot een geslaagd evenement. [l]