Opdienen aspergesoep door Alida Claassen. FOTO MARTIN KOENDERINK
Opdienen aspergesoep door Alida Claassen. FOTO MARTIN KOENDERINK Martin Koenderink

Asperges in het veld

STAMPERSGAT - Op beide Pinksterdagen organiseerden ondernemersvrouwen Manon Vermolen en Alida Claassen uit Stampersgat dit jaar iets nieuws uit.

Een aspergeavond in het veld, ofwel dineren aan de rand van het weiland met het uitzicht op de skyline van Stampersgat. Hiervoor waren grote tenten gezet waarin de gasten konden eten en drinken en via de open zijkant konden genieten van het uitzicht. Deze moesten op een gegeven moment wel worden gesloten, zeker vanwege de regen op maandagavond.

Beide avonden konden alle 80 genodigden genieten van het witte goud uit eigen bodem, als onderdeel in een volledig verzorgd 5 gangen menu. Daarvoor zorgden o.a. de oud kasteleins Mientje Heijnen en Johan Vermolen die dit met al hun ervaring dit tot in de puntjes hadden voorbereid. De beide gezinnen van Manon en Alida waren allemaal opgetrommeld om alle gasten van eten en drinken te voorzien.

Kortom een geslaagd experiment, alle gasten waren zeer enthousiast en wie weet wat er nog volgt uit de hoge hoed van deze twee creatievelingen.[l]