AGENDA

Boekverkoop Bibliotheek Oudenbosch

14:00 | Bibliotheek

Tot 6 juli kun je weer je slag slaan om een mooie zomervoorraad aan te leggen tijdens onze Boek en DVD verkoop met materialen voor volwassenen en kinderen in de bibliotheek in Oudenbosch.
Tijdens openingstijden is iedereen welkom om boeken en DVD’s aan te schaffen. Wat kosten de afgeschreven materialen? Leg een mooie leesvoorraad voor de komende vakantie aan. Haal voor een klein bedrag een stapel leesvoer in huis. Met de opbrengst van deze uitverkoop worden weer nieuwe boeken en andere materialen aangeschaft voor de bibliotheek. De bibliotheekmedewerker helpt je graag verder! Entree: Gratis.

Woensdag 12 juni

Lezing

20:00 | Sterrenwacht Tivoli

Woensdag 12 juni organiseert de Koninklijke Vereniging voor Weer en Sterrenkunde, afd. West Brabant, een lezing 'Kunstmanen, waar dienen ze voor en hoe kunnen we ze waarnemen', in de Bruno Ernst bibliotheek van de Sterrenwacht Tivoli aan het Jezuïetenplein in Oudenbosch. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang van de lezing 20.00 uur. Graag het aantal personen vooraf per email aanmelden bij secretaris@knvws-west-brabant.nl

Vrijdag 14 juni

Boekenproeverij

18:30 | Bibliotheek VanNu

Op vrijdagavond 14 juni organiseren we in Bibliotheek Oudenbosch een gratis boekenproeverij om 18.30 uur met Elly Schepers-Corstjens als gast. Het is de bedoeling dat er in ongedwongen sfeer een uitwisseling ontstaat, waarbij we elkaar vertellen waarom een bepaald boek ons aanspreekt. Het zou toch mooi zijn, als je juist een boek gaat lezen van een schrijver of een genre dat je nog niet kent. Laat je dus verrassen! Elly is van oorsprong onderwijzeres en sinds lange tijd gepensioneerd. Daarnaast maakt ze zich sterk voor het Gastels Dialect. Zij is Dorpendichter van de gemeente Halderberge en in die hoedanigheid schrijft ze gelegenheidsgedichten voor belangrijke gebeurtenissen binnen de gemeente. Aanmelden via: oudenbosch@bibliotheekvannu.nl.

Maandag 17 juni

Achterbanoverleg

19:30 | Het Veerhuis

Maandag 17 juni houdt de politieke partij Voor De Gemeenschap een achterbanoverleg in 't Veerhuis te Oud Gastel. Aanvang 19.30 uur. Tijdens dit openbaar overleg bespreekt de fractie en het bestuur de raadsvoorstellen zoals deze in de commissies zijn behandeld als voorbereiding op de raadsvergadering. Dit openbare overleg is met de leden en andere geïnteresseerden. Tijdens een achterbanoverleg vertellen de raadsleden over de politieke ontwikkelingen in de gemeenteraad en kunnen de aanwezigen meedenken over de te behandelen agendapunten.

Woensdag 19 juni

Uitleg digitale bieb

10:00 | Het Punt

Op woensdag 19 juni nemen wij je mee en leggen wij jou alles uit over inloggen, de online catalogus raadplegen, e-books, Mijn Menu, de LuisterBieb- app, online cursussen, onze Bieb-Wise app en al jouw andere (digitale) vragen. Meld je aan, of kom binnen lopen, en laat je wegwijs maken in de mogelijkheden van de digitale bibliotheek in het Haal&Breng punt van Bibliotheek VANnU in Oud Gastel. We zitten die middag in de ruimte van de ruilbieb. Huiskamer van Doeve, De Halderberg 74, Hoeven, woensdag 19 juni, 10.00 uur. Aanmelden: oudenbosch@bibliotheekvannu.nl

Digitale bibliotheek

14:00 | Ruilbibliotheek

In de bibliotheek van Oud-Gastel nemen wij je mee en leggen wij je alles uit over inloggen, de online catalogus raadplegen, e-books, Mijn Menu, de LuisterBieb- app, online cursussen, onze Bieb-Wise app en al jouw andere (digitale) vragen. Meld je aan, of kom binnen lopen, en laat je wegwijs maken in de mogelijkheden van de digitale bibliotheek. Welkom in de Digitale Bieb! VANnU Oud-Gastel, woensdag 19 juni om 14:00 uur, in de ruimte van de ruilbibliotheek in het Pluspunt in Oud Gastel.