Kees met de 'afgeschoten vogel'. FOTO WIL VAN RIJSBERGEN
Kees met de 'afgeschoten vogel'. FOTO WIL VAN RIJSBERGEN Wil van Rijsbergen

Koningschieten Gastelse Wipclub

OUD GASTEL - Afgelopen week hebben de leden van de Gastelse Wipclub gestreden voor het Koningschap van 2019 op de staande wip.

Gedurende de hele competitie mogen we ons al verheugen op een grote opkomst van het aantal leden van onze nog steeds groeiende club. Waren we een aantal jaren geleden met 15 of 16 leden, tegenwoordig telt de vereniging maar liefst 26 (zeer) actieve leden. Voor de strijd om het Koningschap waren niet minder dan 22 leden aanwezig, hetgeen duidelijk maakt, dat deze sportieve strijd erg leeft binnen de club.

Al tijdens de eerste ronde was het Kees van Oers, die de vogel vol op de klos wist te raken. Nu begon de strijd pas echt. Wie zou de volgende zijn, die raak schoot? Marijn Kuijpers raakte de klos wel, maar net niet goed genoeg, want deze draaide een halve slag, maar bleef op de prang zitten. Ook waren er diverse schutters, die de pijl door de pluimen van de vogel joegen, echter niemand lukte het, om een echte voltreffer te plaatsen.

Hierdoor bleef Kees zijn companen de baas, zodat hij op het einde van de tiende ronde met recht het koningschap 2019 op zijn naam kon schrijven.

Na afloop werd Kees, onder groot applaus van zijn medeschutters, door de voorzitter, Christ van Kalmthout, gehuldigd en mocht hij een fraaie oorkonde en de wisselbeker in ontvangst nemen. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde wedstrijd.[l]

Voorzitter reikt de oorkonde uit. FOTO WIL VAN RIJSBERGEN