Vergunning voor Airborne festival op nieuwe locatie

BOSSCHENHOOFD - Het hardstylefestival Airborne dat voor 22 juni gepland staat op een weiland in Bosschenhoofd mag doorgaan. Dat laat burgemeester Jobke Vonk Vedder weten. Volgens haar is er zelfs op geen enkel punt een negatief advies uitgebracht, waardoor er geen enkele reden is om de vergunning niet af te geven. Ze geeft aan dat er die dag vast mensen wat overlast zullen ondervinden, maar dat dit binnen de normen blijft.

DOOR VERA DE GEUS

Het is lange tijd onzeker geweest of Airborne festival een vergunning kreeg, maar op donderdag 13 juni kwam dan toch het verlossende antwoord. Het festival, dat op 22 juni plaatsvindt, heeft groen licht gekregen. De kaarten zijn inmiddels al voor 85 procent uitverkocht. Van 14.00 tot 00.00 uur kunnen bezoekers gaan genieten van diverse hardstyle-artiesten. Het festival vindt plaats op het evenemententerrein aan de Bosschenhoofdsestraat.

Daylight

Airborne vond in het verleden plaats onder de naam Daylight Festival, maar vorig jaar werd het festival voor het laatst gehouden op Breda International Airport. Het vliegveld wil het vliegverkeer niet lang stilliggen en de burgemeester vindt het niet verantwoord om vliegtuigen te laten stijgen en landen nabij duizenden festivalganger. Daarom werd voor het eerst uitgeweken naar de nieuwe locatie. "Op geen enkel punt is een negatief advies uitgebracht dus kunnen we de vergunning afgeven. We zijn blij dat er in Halderberge dit soort events gehouden worden, hoewel we heel goed snappen dat het wat vraagt van de omgeving. [l]