Vier jeugdkampioenen bij Hockeyclub Oudenbosch

OUDENBOSCH - De Lentecompetitie leverde 4 jeugdkampioenen op. Het spannendst was het voor MD1, zij stonden gelijk met Breda en het doelsaldo zou wel eens beslissend kunnen zijn. MD1 speelde uit tegen het zwakke Zwart Wit D6 maar Breda D5 had een sterkere tegenstander in Push D6. MD1 won met 9-1 en de coach van Breda die daar aanwezig was wist wat zijn team moest doen.Breda won wel maar slechts met 3-1 en dat was niet genoeg. MD1 dus kampioen!

M8E1 speelde tegen Zwart Wit E6 en en won makkelijk met 11-0,ook zij na een een goed seizoen kampioen. M8E2 werd zonder te spelen kampioen. Helaas ging hun wedstrijd zaterdag,net als voor het MIX ME-team niet door, maar zij werden toch 1ste!! De laatste kampioen was J6E1 dat in veel wedstrijden weinig tegenstand had. De laatste wedstrijd tegen Teteringen Mix werd met 11-3 gewonnen. J8E1 verloor net met 8-7 van Etten Leur 2 en had het na de winterstop heel moeilijk.

JD1 wist niet wat hen overkwam tegen Liberty D1, al snel stonden zij met 2-0 achter en zij kwamen,ook al door het sterke spelen van Liberty, niet in hun spel.Er waren wel een paar kansen voor de jongens maar alleen Liberty bleef scoren. Het einde van deze wedstrijd kwam met 9-0. MB1 won met 3-1 van HSD B3. De doelpunten vielen na een paar mooie aanvallen. MC1 deed tegen Made C2 wat het moest doen, winnen van de nummer laatst. Dat lukte met 6-1 waarbij Made heel blij was met hun doelpunt. MA1 tegen Pelikaan werd 3-3. Een spannende wedstrijd waarbij MA1 met 1-0 voorkwam maar Pelikaan een 2-1 voorsprong nam. Daarna kwam MA1 op 3-2 maar in de allerlaatste seconde werd het toch nog 3-3. Gezien de wedstrijd wel een terechte uitslag. JC1 tegen Walcheren C2 werd 3-3. MC3 verloor met 5-2 van kampioen Olympia C1 en MC2 wist goed tegenstand te bieden tegen kampioen Etten Leur C5 maar verloor wel, 4-2.

Zondag 5 wedstrijden, 5 zeges

De Veteranen begonnen tegen Push D en hadden in de 1ste helft wel een veldoverwicht maar de ruststand was nog 0-0. Na rust kwam Push nog minder uit de verdediging maar de Veteranen hadden een ongelukkig moment van de Push verdediger nodig om de score te openen. Daarna scoorden de Veteranen zelf nog 2x en daar bleef het bij.Heren 1 en Breda 4 maakten er een mooie wedstrijd van waarbij beide teams veel kansen hadden, de 2-2 liep Heren1 uit tot 4-2 maar het werd nog 4-3 en beide teams hadden nog kunnen scoren. Het bleef bij een nipte zege van de heren die voor de winter 1 punt haalde en daarna 25!! Dames 1 won met 2-1 van het hoger geplaatste Zundert 1 en ook zij waren na de winterstop in prima vorm.Dames 2 won uit met 2-0 van Zwart Wit 9 en Dames Jong won met 4-1 van Warande Jong.

De veldcompetitie is nu voorbij, rest nog de Slotdag (22/6) voor J8E1 in Oudenbosch, J6E1 gaat naar Warande en M8E1 speelt in Etten Leur.

Vrijdagavond 21/6 is vanaf 20.00 uur de huldigingsavond voor alle kampioenen.

Tenslotte is in het weekend van vrijdag 28/6 als laatste activiteit dit seizoen het jaarlijkse kamp voor de jeugd. [l]