Vrijwilligerscentrale Halderberge

HALDERBERGE - Bij de vrijwilligerscentrale Halderberge staan een groot aantal vrijwilligersvacatures open, die we graag bij u onder de aandacht willen brengen.

Tuinman/vrouw (545)

Voor de dienstenorganisatie "Graag Gedaan" zoeken we een vrijwillige tuinman/vrouw. "Graag Gedaan" knapt klusjes op bij kwetsbare inwoners van Halderberge die dat zelf niet kunnen. We krijgen veel vragen binnen van met name ouderen, die hulp willen bij het onderhouden van hun tuin. U doet geen hovenierswerk, maar helpt mensen met kleine tuinklussen. Een klus duurt maximaal 2 uur en vindt plaats in een van de dorpen van Halderberge.

Dus bent u graag in de tuin bezig en bent u bereid om andere mensen in Halderberge te helpen met kleine tuinwerkzaamheden, dan zijn wij op zoek naar u. Dit is flexibel vrijwilligerswerk, dus u kunt uw eigen tijd indelen en rekening houden met uw andere activiteiten.

Gastvrouw/Gastheer (784)

Ben jij gastvrij, enthousiast en hartelijk? Voor de nieuwe Zorg & Welzijnswinkel De Bron, aan de Professor van Ginnekenstraat in Oudenbosch zijn we op zoek naar een gastvrouw of -heer. Als gastvrouw of -heer heet je klanten in de winkel welkom, bied je ze koffie of thee aan en helpt ze met hun vraag. Veel vragen zullen gaan over zorg en welzijn. Er is altijd een collega aanwezig die je kan raadplegen. Daarnaast zorgen we er natuurlijk voor dat je goed wordt ingewerkt. Naast deze belangrijke taak, heb je ook de zorg over de winkel, die je er schoon en verzorgd laat uitzien. Wij houden rekening met je beschikbaarheid en je eigen agenda en gaan werken met een rooster, zodat je zelf kunt aangeven wanneer je beschikbaar bent. Vanwege het inwerkprogramma zijn we wel op zoek naar vrijwilligers die zich voor een langere periode beschikbaar willen stellen.

Voorlezer VoorleesExpress (785)

Hou jij van voorlezen en van kinderen, kom dan bij de VoorleesExpress! De VoorleesExpress is een landelijk taal- en leesstimuleringsproject waarbij jonge kinderen wekelijks thuis worden voorgelezen. In Halderberge wordt het project uitgevoerd door Surplus, in samenwerking met de bibliotheek en het onderwijs.

Als voorlezer ga je wekelijks langs bij een gezin dat moeite heeft met de Nederlandse taal, om daar voor te lezen aan de kinderen. Dit doe je 20 weken lang, 1 uur per week, bij voorkeur op een vast tijdstip. Het voorlezen vindt na school of vroeg in de avond plaats. Als voorlezer laat je ouders en kinderen wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Je bekijkt samen met de ouders, hoe er meer aandacht kan komen voor taal binnen het gezin.

Verdere informatie?

Voor meer informatie over deze vacatures, of om te orienteren op alle andere vrijwilligersvacatures, kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale, kade 3 in Oudenbosch, 0165-313100 of via www.vrijwilligerscentralehalderberge.nl. U kunt ook zonder afspraak bij ons binnenlopen voor een informatief gesprek.

Openingstijden: dinsdagmiddag 13.30 tot 15.30 uur en donderdagochtend 10.00 tot 12.00 uur. [l]