Koninklijke Onderscheiding voor Wim van den Broek

OUD GASTEL - Heel Oud Gastel kent hem. Is het niet van zijn werk voor 't Veerke of het organiseren van de Triathlon van Oud Gastel. dan is het wel van het feit dat hij dé speaker is. Zaterdag was hij natuurlijk aanwezig bij de Triathlon, maar hij belandde dit keer zelf op het podium. Voor al zijn verdiensten kreeg de Gastelnaar namelijk daar een lintje uitgereikt.

DOOR VERA DE GEUS

Na een hele week voor de Gastelse Triathlon in de weer te zijn geweest was het zaterdag tijd voor de grande finale en de prijsuitreiking. De prijzen werden uitgereikt, maar er viel nog meer uit te reiken en daarvoor kwam burgemeester Jobke Vonk-Vedder voor naar Oud Gastel. Om 16.30 uur stond Wim van den Broek dan ook zelf op het huldigingspodium om een koninklijke onderscheiding in ontvangst te nemen.

't Veerke

Van den Broek woont in Stampersgat, maar is ook actief voor het verenigingsleven in Oud Gastel waar hij in 1983 mede-oprichter was van Werkgroep Sport 't Veerke Oud Gastel. Sindsdien is hij daar secretaris. "Deze werkgroep organiseert sportevenementen, waaronder de Triathlon Nations Cup en de Van Zuilichem Oranjeloop. Bij al die evenementen fungeert Wim van den Broek tevens als speaker", aldus de gemeente. "Verder is hij vanaf 1984 vrijwilliger bij de Nederlandse Triathlon Bond in Arnhem. Hij fungeert daar als speaker op talloze (inter)nationale triathlonevenementen en hij is mede-organisator van de Triathlon van Oud Gastel. Van 1998 tot 2007 was hij bestuurslid van de Heemkundekring Het Land van Gastel." [l]