Zomervakantie voor West-Brabants Gemengd Koor

OUDENBOSCH - Het WBGK heeft haar laatste repetitie op donderdag 27 juni. Het koor kijkt terug op een intensief jaar en gaat dit bespreken op haar algemene ledenvergadering op 4 juli.

Een terugblik: Het Benefietconcert voor Amnesty International eind september 2018 in de Protestantse Kerk te Oudenbosch was goed bezocht. In december had het WBGK twee uitvoeringen van het Weinachtsoratorium van Mühler. Voor de leden van KBO Brabant in de kapel van Bovendonk en voor de achterban van het koor in de Protestantse Kerk te Oudenbosch. Beide uitvoeringen waren 'uitverkocht' en met een tweetal solisten onder begeleiding van het orgel werd een prachtig kerstconcert gegeven. Dit alles onder leiding van haar dirigent Christ vergouwen. Dit jaar heeft het WBGK opgetreden tijdens de herdenkingsdienst in de Basiliek op 4 mei. Op 2 juni heeft het koor meegedaan aan het muziekfestival VolKoren te Middelburg. De organisatie daarvan omschreef dat de bijdragen van de koren weer een hoger niveau had dan het jaar daarvoor. Ook het WBGK kijkt terug op een mooie uitvoering van een tweetal optredens in Middelburg. Het buffet in de avond sloot een fantastische korendag af.

Algemene ledenvergadering

Voorafgaand aan de ALV heeft het koor een uitje op zaterdag 29 juni. Het WBGK gaat in de middag op bezoek bij een grote bedrijf dat allerlei komkommers teelt. Na de rondleiding en een drankje wordt de barbecue aangestoken. Na de algemene ledenvergadering van 4 juni a.s. heeft het koor zes weken zomervakantie.

Programma najaar 2019

Het programma na de zomervakantie is klaar. Het WBGK gaat optreden tijdens het culturele weekend op zaterdag 14 september in Klundert. Op zondag 6 oktober wordt het dertigste benefietconcert gegeven ten behoeve van Amnesty International Halderberge. Zoals gebruikelijk is dit in de Protestantse Kerk te Oudenbosch en vangt aan om 14.30. Dit concert wordt van harte aanbevolen.