Contactcirkel zoekt vrijwilligers

OUDENBOSCH - Al jarenlang zijn vrijwilligers op verschillende plekken in het land actief met telefooncirkels. Daardoor is de telefooncirkel voor velen een bekend begrip. In onze gemeente zouden wij deze sociale hulp ook graag introduceren in samenwerking met andere ouderenverenigingen en zorgorganisaties, onder de noemer contactcirkel. Deze contactcirkel richt zich met name op mensen die verminderd zelfredzaam zijn. Van deze groep woont een steeds groter deel langer zelfstandig.

Vaak zijn het mensen die uit veiligheidsoverwegingen behoefte hebben aan regelmatig contact, maar zelf geen, of een te klein sociaal netwerk hebben. Een contactcirkel bestaat uit een kleine groep mensen van maximaal acht personen, die iedere dag kort telefonisch contact met elkaar hebben. Bij deze contactcirkel zijn meerdere vrijwilligers betrokken, die één tot twee keer per week fungeren als hoofdbeller. De hoofdbeller belt naar deelnemer 1. Deelnemer 1 belt naar deelnemer 2. Deelnemer 2 belt naar deelnemer 3, enzovoorts. De laatste deelnemer belt dan weer terug naar de hoofdbeller. Zo is de cirkel rond en weet de hoofdbeller dat alles bij iedereen in orde is. Wanneer er iets aan de hand is, of iemand neemt niet op, zal er een thuiszorgorganisatie de achterwacht zijn. Zij nemen het dan verder over van de hoofdbeller. Voor de rol van hoofdbeller, één tot twee keer per week, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Heeft u interesse om als vrijwilliger mee te doen, laat het dan even weten.

Bel met de coördinator van de steunpunten Halderberge, stichting Groenhuysen: 06-22950013 of mail gdrooij@groenhuysen.nl.[l]