Kinderburgmeester Minke bezoekt Modderdag

HALDERBERGE - Hallo, Ik ben Minke Laros. Dit jaar verkozen tot kinderburgemeester van Halderberge. Ik ga jullie door steeds een stukje in de Halderbergse Bode te schrijven mee nemen in wat een kinderburgemeester zoal doet. Dit keer was ze aanwezig bij de Modderdag in Oud Gastel.

"In de Kerkstraat is speeltuin de Natuurtuin aangelegd van stichting Groen Ontmoet. Je kan daar natuurlijk spelen maar je kunt er aardbeien plukken, frambozen plukken en blauwe bessen plukken. Dit keer hadden ze de kraan aangezet en van alles modder gemaakt. Blote voeten pad ( met modder natuurlijk), modder baden, speeltjes wassen die onder de modder zaten, van een modderglijbaan en natuurlijk toen we gingen openen een waterballonnen gevecht. Het was super leuk."

Waterballonnen
"Ik heb er van genoten net zo als alle kinderen. Bij het waterballonnengevecht bukte ik net op tijd want anders was ik vol geraakt. Ik moest de waterballon omhoog gooien en dan zou de Modderdag starten. Ik was lekker nat. Ik had niemand geraak, maar iedereen kon natuurlijk mij wel raken. Het was een superhete dag. Mijn ogen deden pijn van de zon maar dat kan de pret niet drukken. Het was het vijfde jaar dat ze dit organiseren. Het was een succes. Ik heb mijn ambtsketen maar af gedaan voordat het onder de modder zat. Je kon er ook nog aardbeien kopen. Die zijn lekker joh en we kregen een ijsje. Ik heb ook nog een brownie op, ook lekker. Ik raad jullie aan volgend jaar ook naar de modder dag te gaan, Superleuk!" 10 Juli gaat Minke met burgemeester Jobke Vonk-Vedder naar de Meeshoeve, [l]