Een van de 17 kabouters uit de Kabouterspeurtocht. FOTO FRANK VAN ANDEL
Een van de 17 kabouters uit de Kabouterspeurtocht. FOTO FRANK VAN ANDEL Frank van Andel

Het Arboretum Oudenbosch een heerlijke plaats op warme dagen

OUDENBOSCH - Zoekt u verkoeling op warme dagen? Kom naar het Arboretum Oudenbosch en zoek een plaatsje op een van de vele banken in de schaduw en geniet van de koelte onder de bomenkronen.

Het Arboretum Oudenbosch is een mooie locatie voor een middagje uit met de kids. De tuin heeft enkele speurtochten en dit jaar is er bovendien de tocht langs de bomen en planten in het kader van 'Beter met Planten'.

In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van het jaarthema 'Beter met Planten'. Dit jaar in de rondleidingen het hoofdthema evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje.

Voor de kleintjes is de kaboutertocht weer compleet en uitgebreid tot 17 kabouters.

Yoga en expositie

Op woensdag 24 juli van 14.00-15.15 uur is er in het Arboretum Oudenbosch een Yogaworkshop onder leiding van Yvette Wilde.

Schilders club Lady’s Art exposeert in juli in het toegangsgebouw. Lady's Art is een schildergroep, bestaande uit Chris Wauters, Toos van Steen, Ida Beuzenberg, Leni Frijters, Aukje Mostert, Helga den Hoed en Margriet Bol. Voor de expositie in het Arboretum Oudenbosch is gekozen voor het thema Natuur. Een thema dat volgens de leden van de club goed past bij de locatie waar wordt geëxposeerd, het toegangsgebouw een rijksmonument uit 1889.[l]