Het verwijderen van de weg door het grasveld in de Vlierstraat door buurtbewoners. FOTO PIM KANTEBEEN
Het verwijderen van de weg door het grasveld in de Vlierstraat door buurtbewoners. FOTO PIM KANTEBEEN Pim Kantebeen

Samenstichting Pagnifique zoekt bestuursleden

OUDENBOSCH - Sinds 24 juni telt Gemeente Halderberge een derde samenstichting: Pagnifique in de woonwijk Pagnevaart. Andere samenstichtingen zijn al actief in Hoeven en Stampersgat. Ook in Oud Gastel wordt momenteel aan de oprichting van een samenstichting gewerkt.

Samenstichting Pagnifique is een resultaat van de pilot die de gemeente en provincie Noord-Brabant twee jaar geleden in Pagnevaart zijn gestart. De vraag van die de pilot moest beantwoorden was: Hoe kan de stem van de bewoners door de gemeente en de stem van de gemeente door de bewoners gehoord worden? Het project is groots opgezet en heeft aanvankelijk veel mensen betrokken bij de sterke en zwakke punten van de wijk. Daarmee is een goede basis gelegd voor Pagnifique. In de pilot zijn vijf werkgroepen aan de slag gegaan om aandachtspunten te benoemen en mogelijke oplossingen te bedenken. Zo is gezorgd dat de gemeente de bestemming van de Pauluskerk niet heeft gewijzigd. Dat zou leiden tot sloop en daarmee zou de wijk haar hart verliezen.

Pagnifique gaat verder met de opbrengsten van deze pilot. De eerste stappen zijn inmiddels gezet met het veiliger maken van de speelweide bij de Vlierstraat door het wegnemen van een weg en het voorzien van een trottoir in de Dennenstraat, uitgevoerd door de gemeente.

Gezien de grote hoeveelheid ideeën die buurtbewoners hebben aangedragen is de verwachting dat veel meer mogelijk moet zijn. Er staan op dit moment niet minder dan acht andere urgente verbeterpunten op de agenda van Pagnifique die de leefbaarheid van de buurt ten goede zullen komen. Pagnifique wil deze punten graag snel oppakken. Daar zijn mensen voor nodig die hart voor de wijk hebben en van resultaten houden waar we allemaal blij van worden. Geïnteresseerden kunnen zich melden via secretaris Pim Kantebeen via pimkantebeen@gmail.com.[l]