Breda Airportrun leeft, deelnemers uit alle windstreken

BOSSCHENHOOFD - Nog enkele weken en dan is het eindelijk zo ver, lekker rennen over de start/landingsbaan van Breda International Airport op vrijdagavond 30 augustus! Iedereen zijn eigen tempo, zelf bepalen hoe ver (tot 21.30 uur) en genieten van dit bijzonder en gezellig parkoers!

Alhoewel het nog eventjes duurt, beginnen de inschrijvingen al aardig op gang te komen. Van Antwerpen tot Rotterdam hebben we inmiddels inschrijvingen ontvangen. Het blijkt maar weer dat dit soort runs tegenwoordig aardig populair geworden zijn, aldus Ton Gommers van AVO ‘83.

Met de GTC Rally hadden we al een sportief evenement hier op Breda International Airport, maar een run is toch weer even iets anders, volgens Jan Voeten van Breda International Airport. Van hardlopen weet Jan niet veel, dus zocht hij contact met Arjan Laseroms van Team Midsummerrun, die geen moment twijfelde. Tijdens onze Midsummerruns, tegenwoordig rondje Seppe, is het altijd wel een feest voor onze lopers, die elke keer weer getrakteerd worden op een gezellige loop! Tijdens onze wedstrijden krijgen we elk jaar hulp van AVO ‘83, dus is dit een mooi evenement om samen met AVO ‘83 te organiseren, aldus Arjan.

Jan weet zeker dat vrijdagavond 30 augustus een mooie start gaat worden voor een feestelijk weekend van het 70- jarig bestaan van het vliegveld! We hebben een leuke verharde ronde vanaf 2 kilometer over de start/landingsbaan, taxibaan. Voor diegene die dit wil, kan een uitstapje maken naar een onverhard parkoers. Tijdens het lopen bepaal je zelf hoeveel kilometer je aflegt deze avond. Verleg jij je grenzen? Na afloop van de run is er voor iedereen nog een leuk aandenken.

De start is om 19.30 uur, je startnummer afhalen kan vanaf 17.00 uur. Ruim voor de start zal er al het nodige vertier zijn, zo kan je een leuke foto laten maken bij een oldtimer vliegtuig, een rondvlucht boeken met een Antonov 2 dubbeldekker, zullen er para’s landen, er staan een aantal foodtrucks en doe mee met de warming up op de beats van onze DJ. Vanaf 21.30 uur houden wij nog een leuke afterparty, hier wordt nog een verloting gehouden. Hier is iedereen welkom, heb jij prijs op jouw startnummer? Volgens Ton zijn de prijzen zeker de moeite waard.

Inschrijven voor een individuele run of bedrijvenloop kan tot en met 16 augustus en vol=vol. Meer informatie en inschrijven kan via www.breda-airtportrun.nl of www.inschrijven.nl. [l]