Museumzomerschool in Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum

OUDENBOSCH - Op 12 augustus begint in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum weer de Museumzomerschool met een aantal boeiende cursussen rond de thema’s van het museum. Leerzaam, ontspannen en voor iedereen.

Tussen 12 en 16 augustus wordt een aantal cursussen aangeboden. Naast een meerdaagse cursus portretschilderen is er ook een vogelexcursie, een bijzondere lezing over de Brabantse Wal door Willem de Weert en een middag waar men getuige kan zijn van het prepareren van dieren. Voor informatie of aanmelden: Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch, Markt 30a, 4731 HP Oudenbosch, eddienst@nvmoudenbosch.nl. Of kijk op www.nvmoudenbosch.nl onder het kopje ‘Educatie’.

Overzicht

Maandag 12 en dinsdag 13 augustus: Portretschilderen. Tijd: 10.00-12.00 uur. Docent Ragna van Ast. Portretschilderen met als inspiratie het kleurgebruik van Vincent van Gogh in zijn portretten. Vincent van Gogh gebruikte in zijn portretten contrasterende kleuren en met de vorm van zijn verfijnde penseel bouwde hij subtiel de huid van zijn model op. Tijdens de tweedaagse cursus bekijken we beide aspecten en proberen we het zelf aan de hand van een voorbeeld of aan de hand van een zelf gekozen foto.

Woensdag 14 augustus: Dieren prepareren. Tijd: 13.30-16.30 uur, met Bas Perdijk en Niek Lieshout. Bas Perdijk is ondermeer preparateur voor Naturalis, Niek Lieshout verzorgde vorig jaar de prachtig expositie ‘Ademloos Bewonderd, preparaten op sterk water’. Samen maken ze van het museum hun werkplek en verzorgen ze een boeiende presentatie.

Donderdag 15 augustus: Cursus vogelherkenning. Tijd: 9.00-12.00 uur. Docent Cor van Aart. In het NVMO zijn heel veel bijzondere opgezette vogels te vinden. De vogelexpert van het museum leert je op deze ochtend hoe je vogels kunt herkennen in het veld. Minimum aantal deelnemers: 6 personen

Vrijdag 16 augustus: Lezing ‘de Brabantse Wal, ontstaan (geologie), verdronken dorpen en natuurontwikkeling’. Tijd: 14.00 - 16.00 uur, door Willem de Weert. In de lezing gaat Willem de Weert in op het ontstaan van de Wal in de geologische tijdspanne, de verdronken nederzettingen door overstromingen in de tijd en in het bijzonder de natuurontwikkelingen in de laatste decennia.[l]