Theekoepel met op de voorgond de Japanse Notenboom en zondag met expositie Mieke Straasheim. FOTO FRANK VAN ANDEL
Theekoepel met op de voorgond de Japanse Notenboom en zondag met expositie Mieke Straasheim. FOTO FRANK VAN ANDEL Frank van Andel

Mooi zomers programma in Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch

OUDENBOSCH - Een nieuwe activiteit binnen het thema 'Bezinnen in ’t Groen' met een klankschalenconcert op zondag 18 augustus.

Iets heel bijzonders, juist op deze plek, waar de wind je door de bladeren toefluistert en de klokken van de Basiliek je begroeten. Zondag 18 augustus verzorgt Ynette Wilde een klankschalenconcert, een unieke, verstillende ervaring! Het klankschalenconcert is van 10.00-12.00 uur. Aanmelden kan via jamie@jamienederpel.nl. Heb je je al aangemeld, dan hoef je dat niet opnieuw te doen. Een andere 'Bezinnen in ‘t Groen-activiteit' is er op zondag 27 oktober de Dag van de Stilte, met Monica Versluis van 't Stoofje en Stiltiviteiten.

Exposities

Met als achtergrond 'Weggooien is zonde' exposeert Mieke Straasheim haar oeuvre tassen. Kleding gooide Mieke nooit weg en mooie stof bewaarde zij, zo ontstond een nieuwe hobby. Het resultaat van deze hobby of wellicht inmiddels ambacht is zondag 18 augustus te zien in de theekoepel van het Arboretum Oudenbosch.

Francette Mulder-Jansen exposeert in maand augustus haar oeuvre schilderijen. Meer dan 10 jaar is schilderen een hobby of ambacht van Francette. Francette schildert meestal vanuit haar gevoel waarbij zij zich zelf steeds weer verrast wat er op het doek komt. Francette werkt met verschillende materialen, zoals, eierschaal, steentjes, zaagsel, papierfolie, aluminiumfolie.[l]