Nieuwe opstapgroep Atletiek Vereniging Oudenbosch 83 van start

OUDENBOSCH - Nieuwe opstapgroep Atletiek Vereniging Oudenbosch 83 start op 12 september.


Zo langzamerhand weet iedereen wel dat sporten, regelmatig bewegen, gezond voor je is. Maar de meeste mensen hebben een zetje nodig. Uit ervaring weten we dat hardlopen in verenigingsverband een goede start is om te gaan bewegen. De eerste meters zijn vaak de zwaarste. Dat betekent dat je van de bank moet opstaan, je sportkleren aantrekken en jezelf moet motiveren waarom je vanavond (ook weer) gaat sporten. Ook als het niet zulk mooi weer is.

Samen lopen stimuleert

Hardlopen bij een vereniging is dan juist stimulerend. De trainer en je maatjes staan te wachten. Je loopt in een groepje met dezelfde gedachten en mogelijkheden. Niemand blijft achter. Ons motto is dan ook, bij AVO 83 loop je nooit alleen ! Opeens ben je niet meer die ploeteraar die langs de weg loopt te sjokken in zijn eentje, maar loop je gezellig in je groep, en wordt je ondersteund als het even niet zo gemakkelijk gaat. Overgewicht is voor velen een aanleiding om met hardlopen te beginnen en het is ook vaak een oorzaak van overbelasting van de gewrichten. Dit is voor veel mensen dan ook een reden om bij een atletiekvereniging op een verantwoorde manier te gaan lopen. Groepstrainingen zijn ook nog eens gezellig en motiverend.

Inhoud van de opstapcursus

Op twaalf van de in totaal dertien cursusavonden wordt onder leiding van een ervaren gediplomeerd trainer de basisbeginselen van het hardlopen geoefend zoals loopscholing, warming up, cooling down, interval etc. Maar er is ook aandacht voor kleding, schoeisel, voeding en blessurepreventie.

Samen opgeven voor de de opstapcursus

Je kunt individueel aan de opstapcursus deelnemen, maar misschien is het leuk om samen met een vriend of vriendin te gaan. Ook voor bedrijven of andere organisaties kan het interessant zijn om met een groep deel te nemen aan een opstapcursus.

Waar en wat?

Op sportpark Albano in Oudenbosch worden de deelnemers bij aanvang de eerste beginselen bijgebracht betreffende looptechniek, trainingsopbouw, programma e.d. in de kantine van AVO 83. Op de dertiende, dus laatste, cursusavond is er een afsluitende test die wij de "Appeltaartloop" noemen. Iedereen kan dan 5 km of 30 minuten aaneengesloten hardlopen ! En dat is dan gewoon een top prestatie. Dit vieren we na afloop in de kantine met koffie en appeltaart, voor de liefhebber met slagroom. En dat is dik verdiend! Voor de kosten hoef je het zeker niet te laten. Indien nodig kan er ook altijd een beroep worden gedaan op onze sport fysiotherapeut.

Voor nadere info kunnen belangstellenden bellen naar 06 37376784 of via de mail jan@avo83.nl.

Wie durft? Tot ziens op 12 september.

Overigens is er sinds kort ook de mogelijkheid om als je al enige loopervaring hebt buiten de opstapgroep om op een laagdrempelig niveau in te stappen op elk gewenst moment bij AVO 83. Je komt dan in een groep waar je enkele weken gewoon lekker mee kunt trainen om zo te ervaren of het wat voor je is. Info: 06-37376784 of jan@avo83.nl. [l]