Surplus opent zorgwinkel en Kinderzwerfboekenlocatie

OUDENBOSCH - Aanstaande donderdag 22 augustus is het zover! Surplus Halderberge opent haar zorg en welzijn winkeldeuren van "de Bron" in het voormalige pand van 'Kaatje Jans' aan de Prof. van Ginnekenstraat 10.

In deze winkel heeft Astrid Reijman, schrijfster van prentenboeken en tevens vrijwilliger bij de VoorleesExpress Halderberge, een Kinderzwerfboeken hoek gecreëerd. Astrid is sinds 3 jaar bezig met het organiseren van Zwerfboekenhoeken in Oudenbosch, Roosendaal e.o.

Het doel van de kinderzwerfboeken: "Kinderen stimuleren om in hun vrije tijd boeken te lezen. Want lezen is heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Je hebt je hele brein nodig om te lezen: waarneming, taal, redeneren, geheugen, aandacht en vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Lezen prikkelt de verbeelding. Maar het belangrijkste: lezen is vooral erg leuk en ontspannend. "

Astrid Reijman vindt het erg belangrijk dat boeken voor álle kinderen beschikbaar zijn. Juist ook voor de VoorleesExpress gezinnen. De Surpluswinkel heeft hiervoor een stuk ruimte vrij gemaakt, zodat mensen uit Oudenbosch en omgeving toegang hebben tot kinderboeken. Om thuis te lezen en weer door te geven. Inmiddels telt Oudenbosch nu haar 3e Kinderzwerfboekenhoek.

Naast 'de Bron' zijn er ook bij het huisartsenteam Noviciaatlaan en de lunchroom Maddey's zwerfboeken te vinden.

Mocht u zelf nog boeken thuis hebben die geschikt zijn als zwerfboek, neemt u dan contact op met Astrid Reijman, dat kan ook via een van de gastvrouwen in de Surpluswinkel aan de Prof. van Ginnekenstraat 10 te Oudenbosch. [l]