Glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL langs de deuren voor aanleg glasvezelnetwerk in Hoeven

HOEVEN - Vanaf 26 augustus gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Hoeven langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over kleding en een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Voorbereidende werkzaamheden

Gebiedsmanager Sjoerd Majoor legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: "Een glasvezelvoorbereider gaat langs de deur bij elke woning in Hoeven. Hij kijkt daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraagt de glasvezelvoorbereider de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning. Naast woningen worden ook de publieke ruimte, zoals de straten, pleinen en rondom grote verzamelpanden, worden door glasvezelvoorbereiders bekeken."

Elke woning krijgt gratis glasvezel

Alle woningen binnen het aansluitgebied van Hoeven worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten.

Glasvezelinformatiedag

Op 26 augustus organiseert KPN NetwerkNL tussen 17.00 tot 20.00 uur een Glasvezelinformatiedag bij Conferentiecentrum & Hotel Bovendonk, Hofstraat 8 in Hoeven. Tijdens deze middag komen inwoners door middel van een interactieve glasvezeltour alles te weten over glasvezel in hun wijk. Op kpnnetwerk.nl kunnen inwoners meer informatie vinden over de aanleg van het netwerk en zich inschrijven voor de nieuwsbrief. [l]