Het gouden team vlnr Jules, Eva,Imke,Bente,Toine,Lieke en Roxy
Het gouden team vlnr Jules, Eva,Imke,Bente,Toine,Lieke en Roxy nvt

Heerjansruitertjes Nederlands Kampioen

OUD GASTEL - Zaterdag 24 augustus was het eindelijk zo ver, maar liefst twaalf leden van de Heerjansruitertjes uit Oud Gastel mochten strijden op het Nederlands Kampioenschap op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, ook wel de Hippiade genoemd. Door keihard te werken en de regionale selectiewedstrijden hoog te eindigen hadden deze toppers zich eind juli op de Brabantse Kampioenschappen al mogen laten zien wat ze in huis hadden. Hier hadden ze zo hoog gescoord dat ze door mochten stromen naar het Nederlands Kampioenschap. Al een gigantische prestatie op zich natuurlijk.

Daar ging wel de relaxte zomervakantie in rook op natuurlijk, de laatste weken moest er nog heel hard gewerkt worden om de laatste puntjes op de i te zetten. Geen probleem voor deze fanatieke kids natuurlijk die sowieso altijd door moeten trainen om dit niveau te behouden.Lois Laros mocht als eerste van start met haar Hello it's me in het D/E-Z Springen. Ze reden een top rondje, helaas tikte Hello net het randje aan van de flinke sloot waardoor er 4 strafpunten ontstonden. Dat was even flink balen, maar sportief opgevat dat "het spelletje nu eenmaal zo is" Toch zeer tevreden dus en uiteindelijk als twintigste geƫindigd. Jolie Frik heeft met haar Special Sunnylight in de klasse B-C Dressuur een hele fijne proef neergezet. Voor Jolie was het de eerste keer op een NK die ervaring was al geweldig. Hoewel ze eigenlijk de voorkeur geeft aan springen heeft ze gereden voor wat ze waard was. Ze was heel erg tevreden over haar proef en punten en eindigde op een nette 25e plaats.

Klasse A/B-B
Julia Akkermans mocht in de klasse A/B-B van start met haar Beat itt. Deze jonge combinatie is nog niet zo heel lang wedstrijden aan het rijden dus ontzettend knap dat ze zich hadden geplaatst voor dit ook voor hen eerste NK. Na een fijne proef eindigde ze heel netjes op een twaalfde plaats. Maar liefst twee A/B/C viertallen klasse L waren geplaatst voor deze dag! HJR-2 bestaande uit Abbey-May Kool met Clinkerlandt Darco, Liam Mies met Zanzibar, Jinte Schijven met Sterre, Mara Hellemons met Lara en Commandante Wies Kleiman. Deze jonge meiden zetten een topproef neer die beloond werd met een superknappe 4e plaats. Helaas net geen medaille, maar wat een knappe prestatie.

Bewogen zomerseizoen
HJR-1 bestaande uit Roxy Roozendaal met Blessed, Imke Boden met Coco Chanel, Jules Boden met Colne Tana, Bente van der Slik met Elvis, reserve Lieke Vos met Boomer en commandante Eva Boden hebben een bewogen zomerseizoen achter de rug. Vorig jaar zilver op het NK en in de winter goud op het teamkampioenschap van het BK was de bedoeling om nog een laatste keer te knallen op deze dag, helaas liep het anders. De trouwe "koppony" Boomer werd kreupel en langzaam werd duidelijk dat deze niet meer terug zou keren in het 4-tal, wat een teleurstelling. Gelukkig was Roxy bereidt om de lege plek op te vullen, dit ging niet zonder slag of stoot. Het was gewoon heel hard werken om het goede teamgevoel weer terug te vinden, Ook trainer Toine Buckens kreeg het een en ander op persoonlijk vlak te verwerken waardoor het voortraject verre van optimaal was. Ondanks de tegenslagen stonden ze er allemaal toch maar weer en hoe! Een droom werd werkelijkheid! HJR-1 werd Nederlands Kampioen! Wat zijn we trots! [l]