Afbeelding

Kunst aan de Moleneindsestraat 8

HOEVEN - Kunst op nr. 8 aan de Moleneindsestraat 8, te Hoeven. Op 14 en 15 september, tussen 10.00 en 17.00 uur, bent u weer van harte welkom en wordt er weer één waar u zeker moet gaan kijken. Dit jaar doen wij mee met de kunst- & atelierroute Halderberge met locatie nr. 19. U herkent ons aan de vlag. Meer informatie over de kunstroute vindt u op www.kena-route-halderberge.nl

U kunt werk bezichtigen van de helaas te vroeg overleden Grafiekkunstenaar Joop van Rijsbergen. Er hangen maar liefst 18 werken van zijn hand. De meest gehanteerde technieken zijn: gravure, mezzotint en ets. Veelal door elkaar gebruikt. Het ontstane beeld is figuratief maar niet realistisch. Het gaat erom een sfeer te scheppen zoals wij die kennen uit onze dromen. Gedurende de hele maand september zijn er meer werken te zien van Joop, bij Gallery ‘Kunsthal Oudenbosch’. Anneke Hansum, zal om de twee uur, vanaf 10.30 uur een demonstratie geven hoe een zinken plaat wordt afgedrukt en kan u één en ander vertellen over Grafiek.

Riet Huijsmans
In de tuin vindt u beelden van Riet Huijsmans. Riet is 75 jaar en heeft zich gespecialiseerd in keramiek, steenhouwen en schilderen. Zij noemt het een hobby, maar als u het werk ziet, getuigt dit van een stukje vakmanschap. Via een oom die kunstschilder was, heeft zij de fijne kneepjes van het schilderen zich eigen gemaakt. Zij heeft cursussen keramiek en steenhakken gedaan en heeft zelf daar ook les in gegeven.

In het atelier zijn nieuwe foto’s te zien van Wim Hansum. Afgestudeerd aan de Academie voor schone kunsten in Turnhout. Wim kan u weer heel boeiend vertellen over wat een foto is en wat een mooi plaatje, terwijl papier, waar veel mensen niet bij stilstaan, ook een belangrijke factor is voor een mooie afdruk. Laat u inspireren!

Op zondag wordt de expositie omlijst door het muzikale trio ‘Viaggio’ (alleen bij droog weer). ‘Viaggio’ kent een uitgebreid repertoire van uitbundig naar weemoedig. De meertalige nummers en gedichten wisselen elkaar af. De Nederlandstalige liedjes zijn van eigen hand en vallen op door hun poëtische zeggingskracht. Het trio bestaat uit: Marijke van Hoof, Yvonne Frijters en Piet van Tienen. [l]