Dartteam 't Pleintje speelt voor het 13e jaar Superleague

STAMPERSGAT - Nu de vakanties weer voorbij zijn beginnen de verenigingen en de sporters weer aan het nieuwe seizoen. Ook voor de darters gaat vanaf 14 september de competitie weer van start.

Voor de spelers van het superleagueteam van het Pleintje heeft dit tot gevolg dat ze iedere week hun competitiewedstrijd spelen. Door de week en op zaterdag, tweemaal per maand, spelen zij hun Superleaguewedstrijd. Daarvoor dienen ze te reizen naar o.a. Venlo, Doetinchem. Dit heeft dan wel tot gevolg dat, na de vrijdagavondcompetitie, op zaterdag vroeg vertrokken moet worden omdat de wedstrijden om 13.00 uur beginnen en ze een uur voor de wedstrijd aanwezig dienen te zijn. Het superleagueteam van ’t Pleintje speelt al weer voor het 13e jaar op dit landelijke Niveau, wat natuurlijk knap is voor ons dorpje. Ondanks dat de laatste jaren de dartsport een behoorlijke groei heeft doorstaan hebben ze zich al die jaren kunnen handhaven in de landelijke competitie, op eigen kracht.

Grote prestatie

Doordat de NDB het aantal teams een paar jaar geleden heeft terug gebracht naar 2 divisies i.p.v. 3 zijn de huidige divisies veel sterker geworden omdat de betere darters over minder teams zijn verdeeld. Daardoor is het een grotere prestatie om je, als Stampersgat, al zolang te kunnen handhaven. Natuurlijk komen niet alle darters uit Stampersgat maar heb je ook spelers uit de regio nodig die dit niveau aan kunnen. Een team bestaat uit meerdere spelers maar ze spelen met 4 darters waar 2 wissels bij ingebracht mogen worden.

Het speltype dat ze spelen is anders dan in de gewone competitie. In de superleague spelen ze Round Robin. De Round Robin spelen de 4 spelers ieder tegen de 4 tegenstanders in een schematisch 1 leg 501. De eerste wedstrijd speelt de nummer 1 van het thuisspelend team tegen de nummer 2 van het uitspelend team daarna de nummer 2 van het thuisteam tegen de nummer 1 van het uit team enz. tot dat een team 9 legs heeft gewonnen. Mocht het na de 16 partijen de stand gelijk zijn dan mag de captain een speler aanwijzen die de beslissende leg gaat spelen.

De winnaar van de Round Robin heeft 1 punt. Daarna volgen de 4 singlepartijen die spelen elk 501 best of 7 en iedere overwinning is goed voor een punt. Na de singlepartijen krijg je de 4 koppelpartijen 701 best of 7. Als je alle punten optelt kom je aan 9 punten die zijn te behalen. Dan heb je de laatste wedstrijd de captain chose, de captain wijst een speler aan die de laatste partij mag spelen. Deze laatste partij kan vaak het verschil maken. Bij een tussenstand van 5-4 kan de captain chose een overwinning of toch nog een gelijkspel eruit slepen. De uitslag is gelijk aan de voetbaltelling, gelijkspel ieder 1 punt, bij winst 3 punten en verlies geen punten.

Na de wedstrijd, zo rond 17.00 uur, wordt door de thuislocatie de tegenstander en de eigen spelers van een warme maaltijd voorzien dit wordt ze gratis aangeboden.

Spelers

Het dartteam van ’t Pleintje bestaat uit de volgende spelers: Wilco Vermeulen, Corné van Mastrigt, Denny de Jong, Ferry Beijleveld, Joey van Vlimmeren, Mark Willekens, Rohan Brouwers, Res: Rob Adriaanse, François van den Dungen en Dean de Wulf.

Eerste wedstrijd

Op zaterdag 14 september speelt het team van ’t Pleintje hun eerste wedstrijd. Deze wedstrijd is thuis tegen Dart Team Venlo (DTV). Aanvang van de wedstrijd is 13.00 uur. Het team van ’t Pleintje heeft zijn thuislocatie in Zaal La Plaza J.F. Vlekkeplein 12 te Stampersgat en deze wedstrijden zijn door iedereen gratis te bezoeken. Kom gerust eens kijken naar het dartniveau van de Superleague u kan dan zien dat er wedstrijden gespeeld worden op het niveau van de Grote televisietoernooien. Volg het Pleintje via www.laplastampersgat.com.[l]