Monumentje voor Muziek in Oud Gastel

OUD GASTEL - Op zondag 15 september, tijdens het Open Monumentenweekend, kunt u wederom genieten van een dorpswandeling met gids en drie concerten in bijzondere monumenten door professionele muziekensembles. Dit jaar neemt Cultuur Oudenbosch u voor deze activiteit ‘Monumentje voor Muziek’ mee naar Oud Gastel.

Oud Gastel is een van de dorpen van de gemeente Halderberge met diverse monumentale panden uit de 18e en 19e eeuw. Tijdens de open Monumentendag op zondag 15 september krijgt u de kans om de stijlkamers van deze panden van binnen te bekijken. In nauwe samenwerking met de dorpsgidsen, Heemkundekring ‘Het land van Gastel’, het Mastboomhuis, de eigenaren van de diverse locaties en Café Onder de Toren wordt deze activiteit georganiseerd. Dit evenement wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door bijdragen van De Mastboom-Brosens Stichting en de Gemeente Halderberge.

Programma

Vanaf 12.00 uur bent u al welkom in Het Mastboomhuis waar accordeon duo Gonny den Ouden & Rinus Teunis zorgen voor het muzikaal onthaal. Toneelgezelschap Drie Maal Plankenkoorts neemt u mee door het bijzondere monument. Vanaf 13:30 bezoekt u verdeeld in drie groepen alle monumenten voor een concert van 30 min. De dorpsgidsen begeleiden u naar de diverse locaties. Onderweg vertellen ze over de geschiedenis van Oud Gastel. De gastheer of gastvrouw verwelkomt en vertelt over de geschiedenis van het pand.

De concerten worden gehouden in de monumentale Doktersvilla van Walet, Kerkstraat 67; Het oude Notarishuis, Dorpsstraat 9 en ‘in de Drie Snoeken’, Dorpsstraat 50.

De concerten worden gegeven door jonge professionals: Het KC Viola Duo Anastasia Krivosheina en Christina Schoonakker in de tuin van het Notarishuis, het Jazztrio bestaande uit Anosh ter Haar op contrabas, Bram van de Glind op trompet/flugelhorn en pianist Stan Verstegen in de Doktersvilla en vioolduo Tina Draadjer en Mathilde Groen in de Drie Snoeken. Na afloop is er een afsluitende borrel bij Café Onder de Toren samen met alle musici, bezoekers en vrijwilligers.

Informatie

Kaarten zijn alleen in de voorverkoop te verkrijgen op www.cultuuroudenbosch.nl en bij ’t Koepelke, zolang de voorraad strekt. De kaartverkoop is afgelopen week gestart en vanwege het grote succes raden we u aan snel te reserveren, want het aantal plaatsen is beperkt.

Het concept voor deze activiteit is gebaseerd op de Stijlkamerconcerten die om het jaar in Princenhage worden georganiseerd. Gezien de run op de tickets is er veel belangstelling voor deze combinatie van monumenten en muziek. SCO is voornemens deze activiteit de komende seizoenen ook in de andere kernen van Halderberge te organiseren. Heeft u een monument met een stijlkamer die u graag in de route ziet opgenomen? Neem dan contact op met info@cultuuroudenbosch.nl.[l]