Gerestaureerde Molen in de St Maartenspolder. FOTO GREET WILRYCX
Gerestaureerde Molen in de St Maartenspolder. FOTO GREET WILRYCX Greet Wilrycx

Open dag Molen St. Maartenspolder

HOEVEN - Eerste lustrum van het gerestaureerde Rijksmonument, de molen in de St Maartenspolder. Voor het vijfde jaar op een rij zal de gerestaureerde molen te bezichtigen zijn gedurende het open monumentenweekend op 14 en 15 september aanstaande.

Het is een goede gewoonte geworden om ook het publiek te trakteren op mooie kunstvoorwerpen die voor deze gelegenheid rondom de molen worden geƫxposeerd. Zo is Artisjokatelier (Anne en Barbara) aanwezig met keramiek alsook Ria Mathijssen. Er zijn wederom verschillende beeldende kunstenaars aanwezig waaronder Roseriet Caron, onze oudste deelneemster van 83 jaar, die haar mooie beelden exposeert. Jac Brouwers die tuinobjecten heeft geplaatst, gemaakt van oude gereedschappen, Rick van Lange die de omgeving mooier maakt met eigen werk en werk van wijlen zijn moeder. Tevens verzorgt hij ook een workshop keramiek. De winnaar van de jeugdcultuurprijs Wies Hoogers staat er samen met zijn vader Ruud met hun schilder en object kunst. Miriam Hellemons en Franka van de Broek tonen hun schilder talenten op doek. Nieuw op het erf van de Poldersdijk zijn de kunstobjecten van glas die Peggy Bus maakt. Zij is ook een genomineerde voor de Halderbergse cultuur prijs!

Kortom veel moois te aanschouwen op de open dag! U kunt er echt de tijd voor nemen want er zal een zomer terras aanwezig zijn waar een wijntje gedronken kan worden (Ami du Vin) en er wordt voor het eerst het ambachtelijk gebrouwen Haldersbergse bier getapt, van brouwerij 't Meuleneind! Voor de liefhebber van koffie met gebak zullen Erik en Anja Bakker weer de innerlijke mens verwennen. Het duo 'we goan gelijk naar huis' zal op zaterdag aanwezig zijn. Op zondag zullen de 'Ferry Men' uit Etten-Leur met hun mooie Ierse klanken de polder blijer en vrolijker maken.

Wij zien jullie graag op zaterdag 14 september van 12.00 tot 17.00 uur en ook op zondag met mooi weer zijn we open van 12.00 tot 17.00 uur, Poldersdijk 4, 4741 SR Hoeven.[l]