AGENDA

11-12-13-14-16-17 september

Gratis exposities in Bibliotheek Oudenbosch

14:00 |

Tijdens de Cultuurmaand Halderberge in Oudenbosch is tot 5 oktober in de bibliotheek een expositie van Renate van Dongen en Natalie Koeken te zien. Samen geven ze onder de naam À la Prima teken- en schilderles aan kinderen op o.a. de Verlengde Schooldag in de gemeente Halderberge. Daarnaast timmeren ze zelf aan de weg met hun schilderijen en tekeningen. De expositie sluit aan bij het thema Plekken van Plezier. In de vitrine in de bibliotheek staat een expositie van glaskunstwerken van Peggy Bus. Peggy Bus is genomineerd voor de Halderbergse Cultuurprijs. In de bibliotheek kunt u zien waarom: Peggy bewerkt glas met heel veel passie. Als glazenier combineert ze oude en nieuwe technieken, waarin ze al haar creativiteit kwijt kan. Momenteel werkt ze aan een glas in lood scherm naar eigen ontwerp, bestaande uit zes losse onderdelen die samen één geheel gaan vormen. Tijdens het open monumenten weekend kunt u dat in haar galerie in Oud Gastel bewonderen. Bent u onder de indruk van het werk van Peggy Bus dan kunt u meteen uw stem uitbrengen op www.halderberge.nl De exposities zijn te bekijken bij Bibliotheek VANnU, Sint Annaplein 3, Oudenbosch van 7 september tot 5 oktober gedurende openingstijden. Graag tot ziens in de bibliotheek.

Woensdag 11 september

Tekenen voor kinderen

15:00 | Bibliotheek VanNu

In het kader van de Cultuurmaand Halderberge 2019 geeft A la Prima een workshop Tekenen aan kinderen in Bibliotheek Oudenbosch. Kom je ook tekenen in de bieb met Renate en Nathalie van À la Prima? Wat gaan we precies doen? We gaan samen breien... Hè, breien? Ja, breien! Maar niet met wol, maar met potlood, stift, krijt, verf, lekker veel fantasie en vooral veel plezier! Klinkt dat een beetje gek en ben je benieuwd hoe we dat gaan doen? Schrijf je dan snel in, want er is maar plek voor 15 kinderen en vol = vol. Bibliotheek Oudenbosch, woensdag 11 september, 15.00-16.30, 7-12 jaar. Deelnemers: min. 8 / max. 15. Aanmelden via oudenbosch@bibliotheekvannu.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Lezing over Weer en Sterrenkunde

20:00 | Sterrenwacht Tivoli

De Koninklijke Vereniging voor Weer en Sterrenkunde, afdeling West Brabant, organiseert op woensdag 11 september voor haar leden een lezing over systemen om raketten te starten en te lanceren. Deze lezing wordt gegeven door de heer Edwin Vermeulen, directeur van het bedrijf Aerospace Propulsion Products, gevestigd op het Haventerrein van Moerdijk. APP is nauw betrokken bij de ruimtevaart, waarbij het o.a. ontstekingsmechanismen maakt voor raketten. Er gaat in Europa bijna geen raket de lucht in zonder dat APP daarvoor dat mechanisme heeft geleverd. Ook niet-leden kunnen zich aanmelden (kleine vergoeding). Men kan zich aanmelden bij de secretaris: secretaris@knvws-west-brabant.nl De lezing wordt gegeven in de Bruno Ernst Bibliotheek, Sterrenwacht Tivoli, Jezuïtenplein 33 in Oudenbosch. Aanvang van de lezing is om 20.00 uur en de inloop vanaf 19.30 uur.

Vrijdag 13 september

Bingo Kompas

19:30 | Dorpshuis het Kompas

Vrijdag 13 september start de Invalidenbond Hoeven weer met haar maandelijkse bingo avonden in Dorpshuis Het Kompas in Hoeven. De avonden beginnen om 19.30 uur en staan open voor iedere deelnemer vanaf 18 jaar. Er worden 14 rondes gedraaid en voor elke ronde zijn er mooie prijzen beschikbaar. De zaal gaat open vanaf 19.00 uur!

Bingo Bukehof

20:00 | De Bukehof

Vrijdag 13 september organiseert wijkvereniging Pagnevaart Oost een ouderwets gezellig bingo met mooie en leuke prijzen in de aula van de Bukehof, Olmenstraat 1. De zaal gaat open om 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur. kijk voor meer info op onze website www.wijkverenigingpagnevaartoost.nl

Concert op Königorgel

20:00 | Basiliek

Op vrijdag 13 september wordt om 20.00 uur een concert gegeven door de Johann-Walter-Kantorei uit Torgau, met medewerking van Lambert van Eekelen op het Königorgel. Op het programma staan werken van onder andere Johann Walter, Anton Bruckner, Arvo Pärt en Johann Sebastian Bach. De toegang tot het concert is vrij; na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Zondag 15 september

Monumentje voor Muziek

12:30 | Mastboomhuis

Geniet van drie concerten in bijzondere monumenten door professionele muziekensembles. Zondag 15 september vanaf 12.30 tot 18.00 uur in Oud Gastel. Oud Gastel is een van de dorpen van de gemeente Halderberge met diverse monumentale panden uit de 18e en 19e eeuw. Tijdens de open Monumentendag op zondag 15 september worden in drie van deze panden concerten gegeven door professionele muziekensembles. Het evenement vindt plaats in het centrum van Oud Gastel en start bij het Mastboomhuis, Dorpsstraat 42-44, 4751 AM Oud Gastel. Het evenement start om 13.30 uur, de concerten zijn elk heel uur en de afsluiting is rond 17.00 uur bij café Onder de Toren, Kerkstraat 1, 4751 HL Oud Gastel. Meer informatie: www.cultuuroudenbosch.nl.