'The Last Male on Earth' op vier plekken in Nederland te zien

OUDENBOSCH - Zondag 22 september vertoont het NVMO de film ‘The Last Male on Earth’. Deze unieke documentaire van Floor van der Meulen volgt de laatste dagen van Sudan (de allerlaatste noordelijke witte neushoorn op aarde). De film zoemt in op alle mensen die met hem in aanraking komen: bodyguards, verzorgers, wetenschappers en toeristen. Alles wordt uit de kast gehaald om de diersoort te laten voortbestaan.

Niet de dreigende uitsterving was de drijfveer om Sudans leven vast te leggen. Het was fascinerende verhaal dat Sudans naderende dood de wereld samenbrengt op zijn thuisbasis in Kenia. Nu hij de laatste man is, heeft zijn emotionele noodlot een onmiskenbare aantrekkingskracht op de mens, degene die zijn soort naar het randje van de afgrond bracht is vastberaden het tij te keren.

De film beleeft zijn première op 19 september in de bioscoop en ter gelegenheid van World Rhino Day wordt de film o.a. vertoont in Artis, Blijdorp, Naturalis en het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch.

Zondag 22 september, aanvang 14.30 uur. Meer informatie over het verhaal van Sudan en de film is te vinden op www.thelastmaleonearth.com. [l]