SC Gastel bekert door na overwinning

OUD GASTEL-SC Gastel 1-Rimboe 1. September zonnetje, vol sportpark Blankershove en bezoek van de ploeg uit Wouwse Plantage, Rimboe. Meteen een erop of eronder wedstrijd want de winnaar mag een ronde verder in de KNVB beker.

SC Gastel startte fel en in minuut 1 leverde dit meteen een mooie uitgespeelde aanval op voor het Rimboe doel. De scheidsrechter beoordeelde de overtreding van de keeper op Sjoerd Van den Eijnden met een gele kaart. Hier kwam Rimboe goed mee weg. De bezoekers bleven ook overeind, soms met het nodige kunst en vliegwerk maar 0-0 was wel de ruststand.

Trainer Johan Batenburg wist zijn ploeg in de rust te overtuigen van het surplus aan kwaliteit in de Gastelse ploeg. Rust en vertrouwen in een goed resultaat betaalde zich uit na de hervatting. Mats Helmons was na 10 minuten het eindpunt van een prachtige aanval door het midden: 1-0. Sjoerd van den Eijnden besliste de wedstrijd 5 minuten later. Een prachtige aanval over links, mooi afgemaakt 2-0. Het verzet van Rimboe was gebroken. SC Gastel voetbalde de wedstrijd rustig uit. Robin Dieriks maakte 3-0 ook weer uit een goed lopende aanval van de thuisploeg. Matthijs Nagtzaam zag zijn noeste werken vervolgens beloond met een prachtige goal, geschoten vanuit een draaiende beweging, zowat dwars door het net (mooie voetbalterm) 4-0.

Johan van Batenburg gunde 'jongsters' speeltijd. Lars Traets werd onreglementair gestuit in het zestienmetergebied. De penalty werd benut door Harm Lambregts 5-0. Rimboe wist er niets meer tegenover te zetten. SC Gastel voetbalde de wedstrijd soeverein uit en gaat met een prima gevoel de competitie in.